Prisipažinsiu – iki susitikimo su Edita, niekada nebuvau valgiusi raugintų burokėlių. Paragavau ir negalėjau sustoti, tad ir su jumis dalinuosi Editos mėgiamu raugintų burokėlių rceptu, kuriam negėda būtų pasirodyt ir prašmatniausiuose pasaulio restoranuose. Nes būtent rauginti maisto produktai šiuo metu yra paskutinis kulinarinio pasaulio mados klyksmas. Na bent jau taip man pasakojo geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Redzepi, kurio paskaitos apie maisto rauginimą, fermentavimą klausiausi Londone šiais metais.
Burokėlius nulupame. Jei maži – tokius ir dedame stiklainin, jei didelėsni, supjaustome didesniais gabalais.
Į stiklainį kur ne kur tarp burokėlių įmetame česnaką, kvapiųjų pipirų, lauro lapų, rozmarino šakelę ir svarbiausia ruginės duonos riekės gabalą su pluta.
Vandenį užverdame, jame ištirpiname druską ir užpilame burokėlius.
Indą uždenkite marle ar audiniu ir palikite rūgti kambario temperatūroje 2-3 dienas. Po to duonos riekę išimkite, ji jau atliko savo darbą,o burokėliai lai rūgsta toliau. Skaniausi jie po 5- 7 dienų. Jei nesuvalgysite iškart – galite perkelti stiklainį į šaldytuvą.
Jusu video nerodo. Ismeta lentele su uzrasu:
404 Not Found
Jus atrodot kaip seses
Labai panasios!!!