Aš česnaką smulkinu ir dedu į dar šiltą medų – jo tuomet nesijaučia, jei kas mano, kad nemėgsta, bet skonį atiduoda.Tiesa, nežinau kodėl, bet šios salotos „imlios” padažui – dažniausiai padažo padarau maždaug 400 ml.
Su geriausiais linkėjimais,
Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir gardžiu padažu pagal Viktoriją
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Burokėlius idealiu atveju supjaustyti daržovių skustuku plonomis riekelėmis, tačiau galima ir geru aštriu peiliu – kuo ploniau, tuo subtiliau. Idealus dydis: pusės burokėlio dydžio riekelės.
Salotu lapus dosniai pavaišinti padažu, tada kloti burokėlius ir juos taip pat pavaisinti padažu.
Sudėlioti stambiais kubeliais supjaustytą ožkos sūrį, pabarstyti baziliku dėl grožio, pabarstyti riešutų – ir … skanaus!
Labai fainas receptas 🙂
As tik pagalvojau, kad butu gerai, jei butu imanoma nuotrauka paziureti ir didesne.
Beata, noreciau paklausti, koki balzamiko acta naudojate? Zinau, kad tas tikrasis ir brangus ir ne taip paprasta jo nusipirkti, tad koki rinktis?
Puikiai suderinti produktai ir padazas 100 balu. Labai saunios salotos lengvai vakarienei!
Viskas gaunasi tikrai puikiai! Šios salotos tinka visiems metų laikams!
P.S. neturėjau baziliko lapelių, tad įpyliau aliejaus baziliko skonio, irgi tiko!
Puikios salotos 🙂 Gaminau darželio šventei Vokietijoje, pasijaučiau kaip kokia žvaigždė, nes visi klausinėjo recepto.Būtinai gaminsiu dar ir dar.P.S. Tas sūris tikrai labai minkštas, vieną pakuotę bandžiau kubeliais pjaustyti, bet nesigavo,tad tikiuosi nepakenkiau kitą pakuotę kelioms minutėms įmetusi į šaldiklį, buvo daug lengviau supjaustyti padoriai kai truputį apstingęs 🙂
Tokį naudojau:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Chavroux.jpg
Kaip smagu, kad šis receptas turi pasekėjų!!! Juo ne tik su Beata pasidalinau, bet vis dar ir pati nuolat gaminu!
Ruošiausi gaminti šias salotas kokias tris savaites 🙂 ir pagaminau. vyras dar paprašė 🙂 segu šį receptą į mūsų mėgiamus 🙂
Puikios salotos, ko gero šiuo metu mano mėgstamiausios. Dar pridedu kriaušių, kurias pakepinu kartu su burokėliais, ir rezultatas pranoksta visus lūkesčius – retai kada taip mėgaujuosi savo pačios pasigamintu maistu. 🙂 Ačiū!
Neapsakomai skanios salotos! Aš dar dėjau mažais gabaliukais supjaustytas kriaušes. Bet ir be jų labai labai labai skanu!
O aliejaus kokio?? Paprasto ar alyvuogių??
Tikrai tik tyras alyvuogių