Mylimas vyras turi tris lysves sodo gale, kur įgyvendina savo daržininko svajones. Kadangi taip ūkininkauja tik pirmi metai, tai tose lysvėse toks meniškas chaosas. Išretink morkas, sakau, – „why? i leave them to fight amongs themselves” tai va, taip ir klesti darvinizmas tose lysvėse, bet vistiek užauga, agurkas užaugo jau vienas, cukinijų keletas, morkos viena kita, pora svogūnų, česnako galva – vis kas nors atkeliauja pas mane į virtuvę Bet svarbiausia yra tai, kad užaugo burokėliai… jei viskas gerai, tai derlius bus jų kokie visi penkiolika. Vakar buvo atnešti trys, didumo kaip geras vaiko kumštis. Pats norėjo virti sriubą, bet aš tingėjau aiškinti kaip, tai išviriau pati. Ir tik dar kartą pasitvirtinau sau tai, ką jau seniai žinojau. Raudonieji burokėliai yra dievų (ir lietuvių) maistas.
Burokėlių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Puode užvirinu vandenį, įdedu vištienos sultinio kubelių, lauro lapą, pipirų, tada sumažinu ugnį iki minimalios ir dedu nedidelius mėsos kukulius (malta kiauliena, druska, pipirai ir kiaušinis). Juos pradžioje bent dešimt minučių apvirti ant nedidelės ugnies ir nugriebti ant viršaus iškilusias putas, nes jei to nepadarysit, tai tos putos pasivers į tokius siūlelius ir visai nepuoš sriubos.
Burokėlius supjaustau šiaudeliais ir dedu į verdantį vandenį kur jau apvirė mėsa.
Dar supjaustom pomidorą ir vėl į tą patį puodą.
Keptuvėje ant aliejaus pakepinu svogūną, kai tas suminkštėja, dedam morkas ir smulkintą saliero stiebą, keletą minučių pakepinam ir verčiam į puodą su burokėliais. leidžiam pavirti dešimt minučių, kol suminkštės daržovės, tada pilam vieną arba du šaukštus raudono vyno acto ir dedam mažą šaukštelį cukraus (aišku šitie kiekiai priklauso nuo puodo dydžio). Žinau, kad į sriubą cukraus gal ir nereikėtų dėti, nes ir taip prisivalgom to cukraus iki soties, bet burokėlių sriubai cukrus tikrai nemaišo, nes jis iš esmės neužsaldina sriubos, o tik pabrėžia natūralų jaunų burokėlių saldumą…
Pabaigai – gera sauja petražolių ar krapų, dosnus šaukštas grietinės ir – sveiki atvykę į burokėlių dangų…
Beatulia,
Sveikinu su aukstais reitingais! Buvom siandien ukininku turgelyje Vilniuj – pirkom daug ka ir dar burokeliu. Virsim rytoj sriuba. Iskart pagalvojau apie tavo blog'a, ale neprisiminiau adreso, tai ivedziau i google "burokeliu sriuba" – tu stovi pirmoj vietoj!
Monika J.
Vaje, kas deda lauro lapą iš pradžių? Reikia griežtai ne anksčiau kaip penkios minutės iki virimo pabaigos, antraip lauro kvapas išsidūksta, o lieka tik neaiškios kilmės kartumas
Vaje, kas deda lauro lapą iš pradžių? Reikia griežtai ne anksčiau kaip penkios minutės iki virimo pabaigos, antraip lauro kvapas išsidūksta, o lieka tik neaiškios kilmės kartumas
o mano mociute sakydavo kad cukraus galima deti i visas sriubas,isskyrus raugintu kopustu.Beje -ji buvo puiki kulinare
Fainas sitas receptas, liuks. Man patinka, kad burokeliai ne tarkuojami, o siudeliais pjaustomi, kaip mano mama daro 🙂 Tiesa, mano mama gamina ne su kukuliais, o su rukytais pakeptais lasinukais, bet man butent variantas su kukulaiciais patinka. As tik dazniausiai su naturaliu sultiniu verdu, na ir kartais bulviu imetu, nes mano vyriskis bulvinis 🙂 labai aciu uz saunu recepta 😉
Fainas sitas receptas, liuks. Man patinka, kad burokeliai ne tarkuojami, o siudeliais pjaustomi, kaip mano mama daro 🙂 Tiesa, mano mama gamina ne su kukuliais, o su rukytais pakeptais lasinukais, bet man butent variantas su kukulaiciais patinka. As tik dazniausiai su naturaliu sultiniu verdu, na ir kartais bulviu imetu, nes mano vyriskis bulvinis 🙂 labai aciu uz saunu recepta 😉
Na reikia pabandyt, kaip tik begsiu igyvendint sita svajone db 🙂 Paziuresim kas per skonis 🙂
Beatos , beveik visi receptai, riebūs, tukinantys, produktai nederinami. Man, tarkim laikantis sveikos mitybos įpročių, labai mažai kas tinka. Beatos receptai tinka tik kaimui ir neišsilavinusiems žmonėms . Na, kad ir kažkokie „švilpikai” .Kas gi čia per maistas virtos bulvės? Ir dar su riebiais padažais.Fe
O aš kaip tik labai džiaugiuosi, kad Beatos receptai skirti paprastiems, bet ne prastiems žmonėms. Iš šiandien būtinai bandysim burokėlių sriubytę, greičiau darbo pabaiga 🙂
Ieskojau cigonisku burokeliu sriubos recepto, bet neradau 🙁 butinai pameginsiu jusu receptuka, skaniai atrodo leksteje, gal jie giminingi 🙂
tikiuosi nebus didele klaida naudoti vietoje raudonojo vyno acto paprasta, o petrazoles ir krapus gal galima ir dziovintus deti?
Puiki laida, nuostabi vedancioji, nuostabus receptai. O tie kurie nori maitintis sveikai ir suderinta maista tegul iesko receptus pagal save, o as megstu tai kas skanu paprasta ir primena vaikyste, kai mamos patiekalai buvo ir yra patys gardziausi. Niekada nesilaikiau jokiu dietu ir sveiku mitybu ir dabar budama apie 50 metu sveriu tik 60 kg ir esu sveika. Todel isitikinusi kad Beatos kulinarines laidos manes nenutukins o tik dar labiau paskatins skaniai ir daug gaminti, mano vyras tuo atsidziaugti negali. Beata jums nuosirdziausi linkejimai.
Verda puode kaip tik ši sriubytė :] kvepia visa virtuvė. Nekantrauju paskanauti , nes labai mėgstu burokėlių sriubas , bet iki šiol skanios nepavykdavo pasigaminti :} Visi man Beatos receptukai labai patinka :]
Eikit sau…. Kiekvienas burokėlių sriubą gamina savaip.O aš kaip tik dabar ją verdu.Tai niuansų yra labai daug.Puikiai dera jau į pabaigą įdėti raugintų kopūstų.Gausis kažkas panašaus į ukrainietiškus barščius.galima pjaustyti ir šviežių kopūstų- tada norėsis valgyt be galo…. O šiaip skaniausią burokėlių sriubą valgydavau vaikystėje- be galo skaidrią… bulvikės baltos ir labai gaiviai rugštu.Tėtis visus prieskonius dėdavo dideliais gabaliukais ir išvirus dailiai išgriebdavo… Grįžus iš mokyklos sėsdavau prie stalo ir pasigėrėdama žiūrėdavai kaip lėkštės viduryje pagarbiai pūpso grietinė.Tada duonos riekę i dantis ir pirmyn.Mėsa būdavo išgriebiama atskirai dar nesudėjus burokėlių ir būtinai dideliu gabalu.Man jos neprireikdavo- pilvas pilnas kaipmat.Labai liūdna,bet man taip nesigauna.
Miela Beata mes lb ziurime jusų laidas ir isbandome jusu receptus ,kaip tik šiandien gaminome švilpikus ir puikiai pavyko ,mano šeima liko patenkinta patiekalu ačiū tau uz nuosirdu bendravima ir įdomes laidas ,lauksime tavo laidu ir naujajame cezone iki malonaus:-)
Visada ziuriu beatos virtuve,sauni mergaite
virsim sia sriubyte, tik desim dziovintu grybuku papildomai ir bulvyciu – labai megstu bulves sriubytese! negaminu daznai, bet ikvepimui vis atsiverciu Beatos puslapi;) pvz. Tiramisu pyragas buvo super!!!:)
Laaaaabai laaaaabai skanus barsciu receptas.
As vietoj mesos kukuliuku kiaulienos sonkauliuku imeciau isvirt… Dar idejau dziovintu, bet jau vandenyj atmirkusiu baravyku (beje ir vandens, kuriame grybai mirko ipyliau), puse litro svieziu burokeliu sulciu ir truputis kapoto cili pries baigiant virt. O prie sriubos jei kam patinka, svieziu cesnakiuku su druska ir duonyte. Sriuba buvo pasaka!
Isivaizduokit vyrui sriuba netgi labiau uz mano uosvienes ukrainieties verdamus orginalius barscius patiko!
Šiandien pirmą kart išdrįsau pamėginti išvirti burokėlių sriubą, ir puikiai pavyko 🙂 Ačiū Beatai už nuostabų receptuką ir už puikias laidas 😀
Labai ačiū Beatai už šia sriubyte, jau virsiu antra karta, vis viriau savaip ir vis kazkas ne taip:)) o kai išviriau pagal jūsų receptuka tai net vyras isgyre, sakė taip skaniai dar nevalgiau:)
Beata, virtuvės fėja,
Ačiū Tau už šį receptuką, burokėlių sriuba gavosi fantastiška!
Na tiesiog tobula sriubike! Mano vaikas dvi lekstes sukapoja ir dar praso. SUPER! Sekmes ir toliau kuriant puikius receptus!
Beatos paprasti ir aiskus receptai gelbeja isalkusius!:)))
Bandysiu nustebinti savo itala vyra dangiska burokeliu sriuba:)
Beatos paprasti ir aiskus receptai gelbeja isalkusius!:)))
Bandysiu nustebinti savo itala vyra dangiska burokeliu sriuba:)
brokeliu sriuba yra skaniause bet as pati gerai dar nemoku ju isvirt
brokeliu sriuba yra skaniause bet as pati gerai dar nemoku ju isvirt
Puikus receptas, labai skanu, 10/10 🙂
Omg, pati skaniausia sriuba! Šiandien išbandžiau,likau apsipatenkinus.:D Gaila,kad Saliero neturėjau,nors ir be jo sriubytė paaasakiškai skani,bet tikiu,kad įdėjus saliero ji tik dar skanesnė. 10/10. Nė nebandykit nedėt vyno acto,jis viską tik dar labiau paskanina!
Laba diena Beata! Jusu receptai puikus! Mano mama (virtuves meistre) uzsienyje tai seimyna tenka paciai maitinti. Jusu receptai man tiesiog issigelbejimas! Viskas taip aiskiai parasyta ir lengva, tiesiog SUPER!
Super Beata jusu receptai! Kiek bandzius- labai skaniai viskas iseina, ypac sventems! Linkejimai is Cikagos!
Super Beata jusu receptai! Kiek bandzius- labai skaniai viskas iseina, ypac sventems! Linkejimai is Cikagos!
Labai labai gardus receptas! Isbandziau – geresnes burokeliu sriubos iki siol neragavau! Beje, as dar idedu dziovintu grybu, kuriuos 10 min. karstame vandenyje stiklineje atmirkau…Grybus truputi pasmulkinu ir i sriuba, o grybu vandeni taip pat i sriuba. Gal kam taip pat butu idomu pabandyti, jei kas spejo rudeni grybu susidziovinti…
Kaip smagu, kad Jus savo virtuves paslaptimis su kitais dalinates, ponia Beata! Aciu Jums uz tai!
Ačiū tau Beta už skana recepta. Tik aš juos viriau be petražolių , ir su paprastu actu. Mėsai naudojau troškintos jautienos koncerva , dar svogunu laiškus kartu kepinau su svogūnu . Ir šlakelis mano kraujo buvo labai skanu sake maniškė dar kartelis nuoširdus Ačiū tau Beta.
Puiku! Labai geras receptas. Aš vengė tarė, mėsos nenaudoju, pakeičiau skysti daržovių bulijonu ir vietoj acto ėmiau citrinos sultis. Ačiū!
Beata, užsukau tik kartą ir rimtam. Aš pati verdu visada natūraliai, be skonio stipriklių ir sriubos pavyksta puikiai. Niekada net negalvojau, kad kažkas dar naudoja tuos sultio kubelius iki kol netyčia, kartu atostogaujant su draugais, paaiškėjo, kad sultinio kubelis kitiems – geriausias KASDIENINIS draugas!! verda visai šeimai, verda vaikams ir net visai mažuliukams – ir meta tą nelemtą KŪBELĮ ar net ne vieną į puodą.. „Taigi Beatos receptas toks” – atkirto man, kai aš nedrąsiai paklausiau, ar tikrai į tą verdamą sriubą būtina mesti sultinio kubelį – juk visi valgysim, vaikai irgi! žmonės į mane žiūrėjo tarytum būčiau nusileidusi iš kosmoso, nes, pasirodo, jų pagrindinė kulinarinė žvaigžė tą KŪBELĮ mini kone kas antrame recepte, be jokios gėdos jie minimi net receptų knygose: dėkit dėkit, bus skaniau, viliokiškai lengvu tonu dėstote savo mieluose kulinariniuose užrašuose. Kad skanu – tai FAKTAS, nes tas e621 tam ir sutvertas, kad būtų skanu. Be to dar e621 sukelia vaikų hiperaktyvumą, migreninius galvos skausmus, Vartojant E621 skonio receptoriai praranda jautrumą, todėl dažnai jį vartojančiam žmogui maistas be papildo ima atrodyti beskonis, taip pat e621 sukelia NEGRĮŽTAMUS smegenų ir akies tinklainės pakitimus, sukelia alergijas, širdies ritmo padažnėjimus, o taip pat jis sustiprina alkio ir skonio pojūčius. Dėl to valgant net itin prastos kokybes maistą, pasidaro nepaprastai skanu ir norisi dar. Niekaip nesuprantu motyvo, KODĖL, miela Beata, tu vis mini tuos kubelius savo receptuose? Negi tas maistas, kurį gamini, be kubelio bus nebeskanus? Kam tada iš viso užsiminti apie kubelį??? Juk lengva ranka jį įrašydama tarsi uždegi žalią šviesą: skaitytoja gauna PASĄMONINGĄ signalą, kad viskas gerai su tuo kubeliu, va, net šaunioji Beata jį leidžia naudoti ir pati naudoja!!! (produktų sąraše dar dar pamini, kad „galima kubelį mest, galima natūralų sultini t.t.., o štai jau recepto dėstyme be skrupulų meti į puodą „vištienos sultinio kubelį”. Pasakysiu tiesiai šviesiai – įmesk tuos du kūbelius ir jau praktiškai nebesvarbu, ar dar ką nors į tą sriubos puodą mesi. gali kad ir ryžius ten kartu išvirt ir bus puiki sriuba. Aš tikrai NUOŠIRDŽIAI nesprantu, argi jūs tikrai be tų kubelių skaniai nepagamintumėt? Kodėl aš kasdien išverdu vis kitą sriubą be kubelių ir dar nebuvo taip, kad nepavyktų. Kodėl tu, didelė virėja ir kulinarė, negali pamokyti Lietuvos moterų, kad jos netručytų savo šeimų ir ypač savo mažų vaikų su tais kubeliais!! kaip tik šalia recepto galėtum savo lengvu meiliu stiliumi užsiminti, kad „mielosios, tik padėkite į šoną tuos sveikatą žalojančius ir priklausomybę keliančius sultinio kubelius, juk sriuba ir taip puiki!” Man pavyzdžiui apskritai sriuba yra skystas auksas: visa ta kvapų ir skonių visuma, daržovytės (mano atveju jos beveik visos iš nuosavo daržo) – viskas sriuboje yra taip gera, šildo ir stiprina kūną, jauti, kad ten sudėti sveiki ir kūną tausojantys produktai! Neįsivaizduoju, koks jausmas, kai išverdi sriubą su sultinio kubeliu – juk tada žinai, kad valgai nuodą, ir organizmui naudos iš tokios sriubos kaip ir nebėra. O dėl skanumo tai galima ir bulvių traškučių pakelį suvalgyt: nė virt nereiks, o skanumo receptoriai pamaloninti liks ir e621 porcija gauta 😉
o jus burokelius dedate zalius ar jau virtus? 🙂
Tikrai puikus Linos komentaras. Bet pas mus Lietuvoje taip jau yra kol nėra įrodymo kivaizdaus, tol nieko nebus, kitą kartą įdėkite pavyzdį kur kas ir ką daro, ką deda, kitaip neįrodysite nieko ir jums bus labai gražiai diplomatiškai atsakyta ir išsisukta, tokios jau mūsų ižimybės, nes jei prisipažins gali sau pakenkti. O kad įvedus į google iškart išmeta šios sriubos receptą, tai nenustebkite viskas nuperkama, net vietos google: pirma, antra, trečia.
Tikrai puikus Linos komentaras. Bet pas mus Lietuvoje taip jau yra kol nėra įrodymo kivaizdaus, tol nieko nebus, kitą kartą įdėkite pavyzdį kur kas ir ką daro, ką deda, kitaip neįrodysite nieko ir jums bus labai gražiai diplomatiškai atsakyta ir išsisukta, tokios jau mūsų ižimybės, nes jei prisipažins gali sau pakenkti. O kad įvedus į google iškart išmeta šios sriubos receptą, tai nenustebkite viskas nuperkama, net vietos google: pirma, antra, trečia.
Kaip tik gaminu burokeliu sriubyte tik vat klausimas zalia burokeli Kiel laiko reikia virti beto as verdu su sonkauliukais rukytais sriuba
Miela Beata,
labai jums ačiū už tokius puikius receptus. Auginu tris dukras ir jos pradėjo maistą gaminti įkvėptos jūsų puikių knygų. Ką begamintume viskas pavyksta ir būna labai skanu. Jūs spinduliuojate labai gerą energiją, esate labai miela ir graži. Sėkmės jums !
Miela Beata,
labai jums ačiū už tokius puikius receptus. Auginu tris dukras ir jos pradėjo maistą gaminti įkvėptos jūsų puikių knygų. Ką begamintume viskas pavyksta ir būna labai skanu. Jūs spinduliuojate labai gerą energiją, esate labai miela ir graži. Sėkmės jums !
Miela Beata,
labai jums ačiū už tokius puikius receptus. Auginu tris dukras ir jos pradėjo maistą gaminti įkvėptos jūsų puikių knygų. Ką begamintume viskas pavyksta ir būna labai skanu. Jūs spinduliuojate labai gerą energiją, esate labai miela ir graži. Sėkmės jums !
Beata, tikrai nuostabi sriuba! Nebuvau burokeliu sriubos didele megeja, nes barscius mama darydavo visuomet is marinuotu burokeliu, nuo kuriu ir priklausydavo visas skonis. Is turgaus parsinesiau graziu jaunu burokeliu dar su lapeliais ir nutariau isbandyti kitokia burokeliu sriuba. Viska dariau pagal recepta, tik dar svieziu burokeliu lapeliu ipjausciau. Tikra tobulybe, dabar tik laukiu kol draugas is darbo gris ir paragaus sitos naujoves musu namuose!
Beata, tikrai nuostabi sriuba! Nebuvau burokeliu sriubos didele megeja, nes barscius mama darydavo visuomet is marinuotu burokeliu, nuo kuriu ir priklausydavo visas skonis. Is turgaus parsinesiau graziu jaunu burokeliu dar su lapeliais ir nutariau isbandyti kitokia burokeliu sriuba. Viska dariau pagal recepta, tik dar svieziu burokeliu lapeliu ipjausciau. Tikra tobulybe, dabar tik laukiu kol draugas is darbo gris ir paragaus sitos naujoves musu namuose!
Esu studente Anglijoj, uzsimaniau naminisku barsciu, tai tiesiai i Beatos tinklalapi 🙂 Visada patikima ir skanu, ir dar su cinkeliu! Aciu, Beata 🙂
Isbandyta ir labai skani!
visada, kai noriu palepinti savo seimyna ar save asmeniskai – jieskau receptu tik Beatos „duomenu bazeje”. tobuli recpeptai. nereikia nei moliusku is Madagaskaro, nei rasos laseliu nuo Eifelio bokstu tekant Saulei, nei kitu nesamoniu… kai kuriu virtuves sefu siulomu receptu ingredientu ilgai „google” jieskau – kas tas ingredientas – darzove, gyvunas, inertines dujos ar teroristo pavarde???!!!
Beatos puikus receptai. skanus. ir nebrangus.
aciu Beata.
Labai skanu! Esu busimoji mamyte,sriubu nelabai ir mokejau gaminti. Taciau sis receptas ir Beatos zodziai mane padrasino isbandyti ir savo jegas :)) Aciu uz recepta, viskas tikrai isejo !
Ačiū! Mano dviejų metų sūnus,nevalgantis burokėlių, kirto sriuba, net ausys linksėjo. Pats geriausias įvertinimas!
Taip darau. Perku jautienos spranda 400 gramu. Dedu virt 3 valandas vandenyje. Jokiu drusku. Po nugraibymo putu – lauras ir 5 zirniai juodo pipiro. Po 3 val – o dar geriau po 4 – isgriebiam jautiena is viralo. Lapus ir pipirus irgi lauk. Jautienike pjaustom smulkiai. Verciam i bulijona. Vandens nedapylinejam, kol nesudejom visu ingredientu 🙂 Virtus burokelius 2/3 galvytes sutarkuojame (man pjaustyti skaniau), verciam i puoda. Pries tai pasiruosiame morku-svogunu uzkepele. Truputis aliejaus keptuven, smulkiai pjaustytos 2 galvos svogunu ir 2 morkos. Pakepiname kaip silkei ir idedame 1 arba 2 saukstus kecupo – supilame i sriuba. Imam baltu pupeliu konsrvukus 150g suverciam viska i sriuba,pripilame vandens iki saltibarsciu konsistencijos paverdam 45 minutes, ragaujame-pasudome. Jei reikia ipilame vandens, kas megsta skystesne. Truputis grietines i lekste – pilame valgome.
jei gavosi saldoka, imam pati rugsciausia pomidora, sutriname blenderyje ir pilame i verdancia sriuba bet pabaigoje. (gali buti truputukas putu nuo pomidoro – nugraibykite) jokio acto citrinu ir kitu dalyku 🙂
Labai labai skaniai gavosi :))))
as tai deda i burokeliu sriubadardžiovintu baravyku labai skanu
Receptas surašytas labai padrikai.
Recepte ko reikės išdėsthta viena, paskui einant juo prieinama prie visai ko kito. Pilna kitu receptu su geresniais pavyzdžiais.
Neapasakomai skani sriuba, Aciu uz recepta!!