Sodri, išraiškingo skonio sriuba, kuri įtiks net ir mėsiškų barščių mėgėjams. Bulves čia labai sėkmingai pavaduoja juodieji lęšiai, o gamybos laiką trumpina ekologiškas „Maggi“ sultinys su žolelėmis.
Burokėlių sriuba su juodaisiais lęšiais ir šviežiais kopūstais
Reikės:
Gaminimas
Pasiruošiame daržoves: smulkiai supjaustome kopūstą, susmulkiname porus, česnako skilteles, supjaustome morkas ir aštria tarka sutarkuojame arba tiesiog ranka su peiliu į šiaudelius supjaustome burokus.
Imame didelį puodą, dedame ant ugnies ir įpylę šlakelį aliejaus, jame pakepiname porus, kol suminkštėja. Sudedame česnakus ir maišydami kepame 2 minutes. Sudedame visus prieskonius, pomidorų tyrę, garstyčias ir leidžiame viskam sušilti.
Supilame į puodą paruoštą ekologišką „Maggi“ sultinį su žolelėmis (sultinį pasiruošiame užvirinę 2 litro vandens ir ištirpinę jame 2 kubelius „Maggi“ sultino). Sudedame burokus, morkas, suberiame perplautus lęšius. Ant ramios ugnies verdame apie 15-20 minučių, kol lęšiai tampa minkšti. Tada sudedame supjaustytą kopūstą, obuolių actą ir paverdame dar apie 5 minutes.
Patiekiame pagardinę juodaisiais pipirais.
Ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų maiste nepageidaujamų ingredientų.