Mano laidos herojai – Alanas ir Agnė Dzeranovai pasidalino savo šeimoje labai mėgstamo kaukazietiško patiekalo receptu. Iš mano atsiųstų produktų jie pagamino sodrų ir aromatingą čachochbilio troškinį.
Čachochbilio troškinys
Reikės:
Gaminimas
Jei naudojame visą viščiuką, pirmiausia supjaustome jį dalimis, kad tilptų į puodą ir nuimame odelę.
Puode ar greitpuodyje, kuriame troškinsime, įkaitiname alyvuogių aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus, kol šie suminkštės. Ant viršaus dėliojame vištieną, beriame druską, juoduosius pipirus,”chmeli suneli”, kalendras ir kitokius kaukazietiškus prieskonius, kokius naudojame. Tada dedame trečiąjį sluoksnį – pjaustytus pomidorus. Viską darkart pagardiname druska ir pipirais. Galiausiai gausiai beriame kapotų petražolių ir sudedame aitriąsias paprikas (jei nesinori daug aštrumo, paliekame jas nepjaustytas). Prieš uždengdami dangčiu galime dar šliūkštelėti truputėlį vandens, kad svogūnai nepradėtų svilti, kol išsiskirs pakankamai pomidorų sulčių.
Troškiname ant vidutinės kaitros apie valandą, jei gaminame greitpuodyje, arba kiek ilgiau, jei gaminame paprastame puode. Ar čachochbilio troškinys paruoštas sužinosime patikrinę mėsą – ji turi lengvai atsiskirti nuo kaulo.
Ačiū Alanui ir Agnei už puikų receptą. Pyliau daugiau vandens – norėjosi pasrėbti :). Pomidorams nulupau odelę. Petražolių nedėjau – dar neužaugo, vietoj jų – džiovintų žolelių. Dėjau ant pomidorų kapotų česnakų. Daug. Šeimyna lapnoja, aikčioja. Labai rekomenduoju.
Siandien dariau, labai patiko 🙂 Radau lidle kaukietisku prieskoniu ir viriau paprastame puode 1,3 val. kita karta pakartociau. Aciu uz recepta:)))))
Mano skaniausias patiekalas