Citrinų ir kiaušinių kremas
Reikės:
Gaminimas
Atidžiai nuplauname 2 citrinas ir nutarkuojame jų žievelę.
Išspaudžiame 150 ml šviežių citrinų sulčių.
Sviestą dedame į užkaistą puodą, per sietelį supilame citrinų sultis ir suberiame jų žieveles bei cukrų.
Kai tik sviestas ištirpsta, suverčiame trynius ir, nuolat maišydami, paverdame ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisa, tiršta masė. Kremo spalva intensyvėja, o konsistencija tirštėja.
Išjungiame ugnį ir leidžiame kremui atvėsti. Vėsdamas kremas dar labiau sutirštės. Jį galima ir užkonservuoti.
na man patiko sis receptas, bandysiu pasigaminti pati, manau skanus turetu buti.aciu Beatai, visi jos receptai is sirdies gaminami.
kilo keistas klausimas 🙂 kokia paskirtis sito kremo? kur ji panaudoti?
man asmeniskai sitas kremas neskanus…. Per saldus ir per sunkus. Na, bet pati dovanos ideja tai labai idomi:)
O galima vietoj citrinos naudoti apelsiną?Nes planuoju pabandyti:)
Labas, Beata,šiuo metu gaminu ir kol 3 recepto punktas vykdosi sumaniau užklausit. kur dėti likusias citrinas?
Labas Beata ,o kiek iseina porciju ,nes as planuoju daryti 2porcijas tai mazesnis kiekis bus? :))
Sveiki, man sis kremas tikras atradimas! nuostabus! skaniausia ant duonos ir nereikia jokiu nutelu:) o galima ir siaip valgyti
Dariau pora kartų vieną kartą virdama, net išsigandau, kad labai netirštėja , tad įdėjau daugiau cukraus, bet situacija nelabai keitėsi, tačiau įdėjus į šaldytuvą ir jame laikant, gavosi labai tirštas ir pasakiškai skanus. Antrą kartą, dariau standartiškai dėl to gavosi skystesnis man asmeniškai skaniau labiau tirštas, tačiau receptukas nerealus! Ačiū Beata. (dariau su apelsinais)
Labas vakaras. O kaip jūs patartumėte jį užkonservuoti? Kiek laiko jis galioja supilstytas į stiklainiukus?
Gaminau su vieno apelsino ir vienos citrinos sultimis. Superinis..Nuodėmingai skanu. Dabar pabandysiu su vienom citrinom, labai įdomu koks skonis bus.