Atidžiai nuplauname 2 citrinas ir nutarkuojame jų žievelę.
Išspaudžiame 150 ml šviežių citrinų sulčių.
Sviestą dedame į užkaistą puodą, per sietelį supilame citrinų sultis ir suberiame jų žieveles bei cukrų.
Kai tik sviestas ištirpsta, suverčiame trynius ir, nuolat maišydami, paverdame ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisa, tiršta masė. Kremo spalva intensyvėja, o konsistencija tirštėja.
Išjungiame ugnį ir leidžiame kremui atvėsti. Vėsdamas kremas dar labiau sutirštės. Jį galima ir užkonservuoti.
Gaminau su vieno apelsino ir vienos citrinos sultimis. Superinis..Nuodėmingai skanu. Dabar pabandysiu su vienom citrinom, labai įdomu koks skonis bus.
Labas vakaras. O kaip jūs patartumėte jį užkonservuoti? Kiek laiko jis galioja supilstytas į stiklainiukus?