Jau lapkričio mėnesį Čekijoje, kur beeitum, – parduotuvėje, kirpykloje, vaikų darželyje moterys pradeda kalbėti apie Kalėdinius cukrinukus (Vanocni cukrovi). Prasideda Kalėdinių cukrinukų kepimo karštinė! Visur tik ir kalbama, kiek, kokių rūšių cukrinukų keps, kiek jau turi išsikepusios ir kur kokį įdomesnį receptą kuri aptiko. Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite labai daug cukrinukų, kokias 3-4 skardas. Žinoma, jei nelipdysite cukrinukų gigantų. Tai jei bandote pirmą kartą, galite daryti ir iš pusės nurodytų produktų.
Cukrinukai „Rohlicky”
Reikės:
Gaminimas
Miltus persijojame su cukraus pudra.
Įdedame sutarkuotą margariną ir maltus riešutus. Viską išmaišome ir išminkome.
Suminkytą tešlą paliekame šaldytuve mažiausiai trims valandoms.
Išimame ir formuojame ragelius.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Išdėliojame ragelius.
Kepame 150º laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Palaukiame, kol gražiai patamsės cukrinukų krašteliai. Dar šiltus apvoliojame cukraus pudroje. Skanaus!
Na ką savaitgalį gaminsim 🙂
Kaip smagu, kad atsirado sis receptas! Esu girdejusi apie siuos skanestus ir labai norejau kada pati issikepti ir paragauti. Aciu!
O kaip juos reikia laikyti (brandinti). maiselyje, ar dezuteje?
Mano kalėdinių sausainių receptas iš esmės panašus, tik dar dedu 20 g kakavos, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, truputį druskos. (labai gerai sužaidžia cinamonas su kakava). Iš tešlos darau „dešras”, kurias palaikau šaldytuve, kad būtų lengva pjaustyti maždaug 0,5 cm storio griežinėliais Gaunam apvalios formos sausainukus. Laabai skanūs.
O vietoj margarino galima naudoti sviestą?
ar galima daryti kitokiu formu cukrinukus
PAGALBOS-padariau tesla is puses normos.bet nelabai korejo sukibti.laikau saldytuve jau puse dienos.bet ji tokia trapi.nelabai pavyksta padaryti pusmenuliukus.geriausiu atveju lazdeles iseina 🙁
Superiniai sausainiai. Pasidariau vieną porciją. Pasidėjau, galvoju bus svečiui pavaišinti. Po truputį prie kavos jau baigiu ir be svečių. Kepsiu dar būtinai. O dėl trapumo – man taip pat sunkiai lipdėsi, todėl įdėjau pora šaukštų grietinės ir valio viskas gavosi šauniai.
Sveiki, nieko nesuprantu. Viska dariau pagal recepta. Tik dejau Dvaro sviesta. Bet man gavosi biri mase, o ne tesla. :-((. Dabar stovi saldytuve. Manau, rytoj dar reikes ideti sviesto. Nes nezinau kaip dar gauti tesla, o ne biria kose
Sveiki, norejau paklaust jei tesla saldytyve palikciau ilgiau nei 3 val, o per nakti, ar butu blogai?
Labai skanus sausainukai.Ragelio formos padaryt neisejo,bet skonis superinis.Prasita savaitgali vel dariau,bet dejau graikiskus riesutus,irgi labai skanus.Aciu uz receptuka:-)
Nuostabus receptas, kepiau kelis kartus ir dar būtinai kepsiu 🙂 išeina ir rageliai padaryti, ir tešla vientisa išeina, neprireikia ir grietinės 🙂 tiesiog reikia neskubėti ir turėti kantrybės paminkyti tešlą, nes nuo šiltų rankų sviestas pratirpsta ir tešla gražiai sulimpa. Sėkmės gaminant! 😉
Labai skanus sausainiai. Vyras nepatikejo, kad pati gaminau 🙂
Tai tradiciniai vaniliniai rageliai, kepami Kalėdų proga Čekijoje. Tikrai vieni iš mėgiamiausių. Mūsų krašte kūčių vakara 12 patiekalų ant stalo, o pas juos štai tokie gardėsiai. Į cukraus pudra reiktu įberti vanilinio cukraus, o jei tešla labai biri įpilti šaukštą pieno. Su sviestu ir migdoliniais riešutais dar švelnesnio skonio.