Kurdama šį receptą įkvėpimo sėmiausi iš indų virtuvės užkandžio – pakorų. Svarbiausia, negailėkite prieskonių. Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“, puikiai tinkantis viduržiemiui.
Daržovių blyneliai su prieskoniais ir žirnių miltais bei jogurto padažu
Daržovių blynams:
Padažui:
Gaminimas
Kepame blynus:
Daržoves sutarkuojame burokine tarka.
Dubenyje sumaišome kvietinius ir žirnių miltus, beriame prieskonius, kepimo miltelių, druskos, cukraus.
Lėtai pilame vandenį į dubenį su miltais ir kruopščiai sukdami šaukštu sumaišome tešlą. Ji turi būti panaši į tirštą blynų tešlą. Kai sudėsime daržoves, ji suskystės.
Į paruoštą tešlą verčiame sutarkuotas daržoves, žirnelius ir išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius. Gražiai apskrudiname abi puses.
Gaminame padažą:
Jogurtą sumaišome su cukrumi, citrinos sultimis ir mėtomis.
Kažin, kokius miltus naudoti geriau vietoje kvietinių?