Spausdinti

Kurdama šį receptą įkvėpimo sėmiausi iš indų virtuvės užkandžio – pakorų. Svarbiausia, negailėkite prieskonių. Šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“, puikiai tinkantis viduržiemiui.

 

Daržovių blyneliai su prieskoniais ir žirnių miltais bei jogurto padažu

1
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Daržovių blynams:

2 bulvių
2 morkų
1 svogūno
0,5 nedidelės cukinijos
300 g žirnių miltų
saujos šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
4 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukšto cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
0,5 šaukšto ciberžolių
1 šaukštelio kario
0,5 šaukšto kuminų
0,5 šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų miltelių
stiklinės vandens
saulėgrąžų aliejaus kepti

Padažui:

150 ml lieso jogurto
0,5 citrinos sulčių
0,5 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio džiovintų arba kelių lapelių šviežių mėtų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame blynus:

1

Daržoves sutarkuojame burokine tarka.

2

Dubenyje sumaišome kvietinius ir žirnių miltus, beriame prieskonius, kepimo miltelių, druskos, cukraus.

3

Lėtai pilame vandenį į dubenį su miltais ir kruopščiai sukdami šaukštu sumaišome tešlą. Ji turi būti panaši į tirštą blynų tešlą. Kai sudėsime daržoves, ji suskystės.

Reklama
41011
4

Į paruoštą tešlą verčiame sutarkuotas daržoves, žirnelius ir išmaišome.

5

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius. Gražiai apskrudiname abi puses.

Gaminame padažą:

1

Jogurtą sumaišome su cukrumi, citrinos sultimis ir mėtomis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą