Lazaniją galima pagaminti be makaronų, bet be sūrio – niekaip neapsieisime. Ypač, jei tai kietasis sūris „Prussia”, viliojantis subtiliu aromatu ir užburiantis švelniu saldžios grietinėlės skoniu. Ši lengva lazanija gali tapti jūsų vasaros hitu. Patariu pabandyti sluoksnius ir su kitomis sezoninėmis daržovėmis, svarbiausia jas smulkiai supjaustyti mandolina ar peiliu, jei judesiai įgudę. Viens du ir lengvai pagaminami ir sotūs pietūs ar vakarienė jau garuos ant jūsų stalo.
Daržovių lazanija su vištiena
Reikės:
Gaminimas
Vištieną išmušame plonais lakštais, pabarstome druska, prieskoniais, pipirais, pašlakstome aliejumi ir atidedame trumpam, kol pasiruošime kitus produktus.
Cukiniją supjaustome įstrižais griežinėliais, pomidorus – nestorais griežinėliais. Sūrį sutarkuojame.
Kepimo formą patepame aliejumi, į ją sluoksniuojame pirmiausia cukinijas, barstome sūriu, po to pomidorus, sūrį, išmuštą mėsą, vėl sūrį, cukinijas, sūrį, ant viršaus dedame pomidorus. Pilame grietinėlę.
Šauname į orkaitę 175 C, kepame 30 minučių, po to užbarstome sūrio ir kepame dar 10 minučių.
Miela Beata, kokiu kitu suriu galeciau pakeisti „Prussia”? Gyvenu ne LT, neturiu galimybes tokio nusipirkti…=)Aciu uz atsakyma!
Isbandem! Visiems rekomenduojam, jau pateku i musu patiekelu sarasa:)
as gaminu lazanija su cukinijom vietoj makaronu! labai skanu ir sveika! reiks idet i savo bloga! 🙂 http://enjoybypaula.wordpress.com
Pabandžiau, patiko ir skonis geras, verta pabandyti:)
Sveika, Beata,
gal galėtumėte patikslinti kiek reikia grietinėlės? Jūsų nuotraukose yra keli indeliai šios lazanijos, tai jūs į kiekvieną pylėte po 50 ml grietinėlės? Ar man užteks 50 ml vienai didelei stiklinei kepimo formai (šiek tiek didesnei už A4 formatą)?
kokios daržovės dar tinkamos? svogūnai? brokoliai? kas dar galėtų būti?
Pabandžiau ir aš, labai visiem patiko, tik man labai daug skysčio gavosi nuo daržovių,tikrai labai skanu☺
Gaminau ne karta,labai skanus ir neriebus.