Dideli pusryčių blynai
Reikės:
Gaminimas
Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame kefyrą.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame kefyro ir kiaušinių masę į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome.
Įkaitiname keptuvę ir kepame. Pilame vieną didelį blyną arba kelis mažesnius. Greičiau yra su dideliais. Paskui jau laikas valgyti – su klevų sirupu ir šviežiais vaisiais (buvo kiviai), bet gali būti uogos, ar kas tik nori, ko yra.
Kad neatšaltų, laikome iki 140C įkaitintoje orkaitėje.
Labas rytas , Beata. 😉
O blynus kepi ant aliejaus?
O galima kefyra pakeisti naturaliu jogurtu? ar kuom nors kitu 🙂 dekoju labai 🙂
Sveika Beata, norėjau paklausti ar galima miltus pakeisti kitokiais kaip avižiniai arba pilno grūdo miltus? Ir ar yra butina dėti sviesta? 😉
Kokio tirstumo tesla turi gautis? Man dar visu miltu nesudejus gaunas labai tirsta…
O galima dėti riebesnį pieną vietoj kefyro?
Labai skanus blynai! Aš juos patiekiau su aviečių sirupu ir ledais! 🙂
O galima Cinamoną apkeisti į cukrų?
Oj koks puikus receptukas! Aciu, Beata!
As neturejau kefyro bet turejau varskes, tad maisiau ka su pienu ir gerai sublendinau! Skonis tobulas!
Fantastiškai lengvai pagaminami blynai! Buvau juos pamiršusi, tad skanu atrasti iš naujo 🙂
labai skanus as biski daugeu kefyro ir miltu idejau taii fantastika
Galima nedėti sviesto?
Patys skaniausi blynai!