Dzūkijos įkvėpti grybų kukuliukai su grikiais
Reikės:
Gaminimas
Grybus sumalame, bet ne iki tyrelės, tegul matosi jų gabaliukai.
Smulkiai supjaustome svogūną ir vieną morką, antrą morką sutarkuojame.
Keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname svogūnus bei morkas.
Labai smulkiai supjaustome virtus kiaušinius, susmulkiname krapus ir petražoles.
Į didelį dubenį sudedame maltus grybus, grikius, pakepintą svogūną ir morkas, susmulkintus kiaušinius, miltus, įmušame žalius kiaušinius, suberiame smulkintas žoleles, pasūdome ir pagardiname pipirais, gerai išmaišome.
Formuojame nedidelius kukulaičius ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Labai tinka patiekti su lieso jogurto, krapų ir tarkuoto agurko padažu.
pabandziau- labai patiko,labai skanus ir sotus kukuliukai 🙂
Aš ir išbandžiau. Namiškiai sotūs ir patenkinti. Tikrai gardu buvo, o svabiausia paprasta pagaminti.
Ačiū už puikų receptą, gaminsiu tikrai dar ne kartą. 🙂
labai puikūs, tik man labiau kotletukai gavosi 🙂
Pabandžiau ir aš! Puikus skonis! 🙂 Nors nesu grikių gerbėja (dėl aitraus jų kvapo) šiuo būdu gaminant atradau juos iš naujo: apskrudę jie tapo skanesni, švelnesni nei paprastai gaminama iš jų košė, o grybai ir morkos puikiai juos papildė. Ačiū Beata! 😉
Šiandien gaminau šiuos kukuliukus pietums. Tiesa, kepiau juos orkaitėje – gavosi puikiai!!! Pati sau pavydžiu, kad taip skaniai valgau 🙂 Beje, kaip ir Inga, aš nesu grikių gerbėja, bet čia jie išties labai tiko. Ačiū Beatai už puikią idėją.
Na, tik nesupykite, bet man šie kotletukai nepatiko.. vieną dalį kepiau orkaitėje, kitą keptuvėje ir abiejų porcijų kotletukai buvo taip kietai apskrudę, na, čia dėl grikių.. Gal per daug grikių? (nors dariau pagal receptą)
Beata, gal ką galėtumėte patarti įdėti skanaus vietoj kiaušinio? Labai jau nemėgstų aš jų įmaišytų į kažką…
[…] Ir dar vieni kotletukai – kukuliukai tiks vegetarams, su grybais ir grikiais. […]