Spausdinti

Prisipažinsiu – iki susitikimo su Edita, niekada nebuvau valgiusi raugintų burokėlių. Paragavau ir negalėjau sustoti, tad ir su jumis dalinuosi Editos mėgiamu raugintų burokėlių rceptu, kuriam negėda būtų pasirodyt ir prašmatniausiuose pasaulio restoranuose. Nes būtent rauginti maisto produktai šiuo metu yra paskutinis kulinarinio pasaulio mados klyksmas. Na bent jau taip man pasakojo geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Redzepi, kurio paskaitos apie maisto rauginimą, fermentavimą klausiausi Londone šiais metais.Beatos virtuve_Edita Mildazyte

Editos Mildažytės rauginti burokėliai

3
komentarai
67
Porcijos
6 asm.

Reikės:

kelių vidutinio dydžio burokėlių
juodos duonos riekės
2 litrų vandens
2 šaukštų druskos
lauro lapų, česnako
rozmarino šakelės
kvapiųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius nulupame. Jei maži – tokius ir dedame stiklainin, jei didelėsni, supjaustome didesniais gabalais.

2

Į stiklainį kur ne kur tarp burokėlių įmetame česnaką, kvapiųjų pipirų, lauro lapų, rozmarino šakelę ir svarbiausia ruginės duonos riekės gabalą su pluta.

3

Vandenį užverdame, jame ištirpiname druską ir užpilame burokėlius.

Reklama
41011
4

Indą uždenkite marle ar audiniu ir palikite rūgti kambario temperatūroje 2-3 dienas. Po to duonos riekę išimkite, ji jau atliko savo darbą,o burokėliai lai rūgsta toliau. Skaniausi jie po 5- 7 dienų. Jei nesuvalgysite iškart – galite perkelti stiklainį į šaldytuvą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aciu uz recepta ! Japonijoje pries valgi visuomet duodami ivairus rauginti dalykai sveikatai gerinti. Labai popiliarus yra rauginti beklazanai su raudonomis dilgelemis, taip pat rauginti wasabi stiebai ir ziedai. O fermentuota slyva baltu ryziu kukulyje yra lyginama su Japonijos veliava, raudona baltame 🙂
    O kazkur dar valgiau raugintus agrastus. Irgi skanu.

  2. Aciu uz recepta ! Japonijoje pries valgi visuomet duodami ivairus rauginti dalykai sveikatai gerinti. Labai popiliarus yra rauginti beklazanai su raudonomis dilgelemis, taip pat rauginti wasabi stiebai ir ziedai. O fermentuota slyva baltu ryziu kukulyje yra lyginama su Japonijos veliava, raudona baltame 🙂
    O kazkur dar valgiau raugintus agrastus. Irgi skanu.

  3. gal ir geras receptas,bet yra problema,neįmanoma pasižiūrėti jūsų laidos per tvplay3.ar čia man vienai nepavyksta?

  4. gal ir geras receptas,bet yra problema,neįmanoma pasižiūrėti jūsų laidos per tvplay3.ar čia man vienai nepavyksta?

  5. Edita minejo, kad galima ir nevirtus burokelius marinuoti. Noreciau suzinoti ar nesikeicia marinavimo laikas?

  6. Edita minejo, kad galima ir nevirtus burokelius marinuoti. Noreciau suzinoti ar nesikeicia marinavimo laikas?

  7. Šiuo būdu burokėliai jau padėti rūgti, kažin kaip ten su tais plikytais miltais reiktų daryti? Gal kas žinot?

  8. Šiuo būdu burokėliai jau padėti rūgti, kažin kaip ten su tais plikytais miltais reiktų daryti? Gal kas žinot?

  9. Uzraugiau burokelius kaip pasakojo Edita,taciau skystis paliko glitnus(trecia diena).Kodel taip atsitiko,ka dabar galima padaryti?

  10. Beata, akies klaida: „rceptų”, 5 eil. Ir puikus receptas [: Tik vakar sužinojau apie raugintus burokėlius, kai radau burokėlių giros receptą.

  11. Beata, akies klaida: „rceptų”, 5 eil. Ir puikus receptas [: Tik vakar sužinojau apie raugintus burokėlius, kai radau burokėlių giros receptą.

  12. As supratau , kad raugina zalius burokelius , litras vandens saukstas druskos(tikros druskos) rugines duonos pluteliu ir rugsta savaite laiko

  13. Labas,Beata,o jei as neturiu juodos duonos,ka galeciau det vietoj jos. Cia UK. Gal ka patarsi,labai megsta mano seimyna burokelius tai ieskau idomesniu variantu,kaip juos paruost,nes vien virti nusibodo. Aciu

  14. Labas,Beata,o jei as neturiu juodos duonos,ka galeciau det vietoj jos. Cia UK. Gal ka patarsi,labai megsta mano seimyna burokelius tai ieskau idomesniu variantu,kaip juos paruost,nes vien virti nusibodo. Aciu

  15. Labai ačiū už puikų receptą! Norėčiau paklausti, kažin, ar laikytųsi burokėliai, jei juos į stiklainius dėčiau susmulkintus (tarkuotus, ar pjaustytus)? Ačiū už atsakymą

  16. Labai ačiū už puikų receptą! Norėčiau paklausti, kažin, ar laikytųsi burokėliai, jei juos į stiklainius dėčiau susmulkintus (tarkuotus, ar pjaustytus)? Ačiū už atsakymą

  17. lLabai seniai raugiu burokelius, bet raugiu juos „kaimiskai”, be imantriu prieskoniu(kvapiuju pipiru, rozmarino). Iberiu kmynu(mazdaug desertini sauksta/2ltr vandens). Taip raugdavo mano mociute ir mama. P.s. Skystis visuomet buna glitnus

  18. lLabai seniai raugiu burokelius, bet raugiu juos „kaimiskai”, be imantriu prieskoniu(kvapiuju pipiru, rozmarino). Iberiu kmynu(mazdaug desertini sauksta/2ltr vandens). Taip raugdavo mano mociute ir mama. P.s. Skystis visuomet buna glitnus

  19. Labutis,
    Toms, kurios rase, kad negalima perziureti siuzeto. Galima, tik nevisada atsidaro. Ziurejau jau 2 kartus. Siandien taip pat. Einu raugti burokeliu -:)

  20. labai skanu o kad nematote siužeto negali būti reikia paspausti ten kur parašyta čia ir tikrai rodys

  21. labai skanu o kad nematote siužeto negali būti reikia paspausti ten kur parašyta čia ir tikrai rodys

  22. Jau dg metu atgal pamokinta močiutės taip darau:virtus burokėlius stambiai supjaustau juos ir sudedu y slovika, užpilu šalto vandens, lauro lapų pora, kvapiųjų ir juodųjų pipirų,druskos pora sauksciuku ir viskas.. Nieko nekaltinu.. Puikiai rugsta labai skanu

  23. Deja, nors ir išbandžiau visas naršykles, video paleisti nepavyko – prasisuka tik reklamos. Galbūt galima rasti rašytinę recepto versiją?

Rašyti komentarą