E. Bučelytė yra ne tiktai eterio profesionalė, bet ir, pasirodo, puikiai gamina. Jos pyrago, kurį atsinešė į Kalėdų laidos filmavimą neliko akimirksniu. Tad paprašėme, kad Eglė su mumis ir su jumis pasidalintų receptu.
Eglės Bučelytės pyragas su vištiena
Pagrindui:
Įdarui:
Gaminimas
Pagrindo miltus maišome su kambario temperatūros sviestu iki trupinukų, mušame kiaušinį, pilame kelis šaukštus vyno arba vandens – masė tokia, kad suliptų. Ir – į šaldytuvą, kad apstingtų ir kočiotųsi po to gerai.
Dedame į pagrindo formą, pabaksnojame šakute ir kepame, kol švelniai paruduoja (180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių).
Filė kubelius sumaišome su prieskoniais, pamarinuojame. Sudedame ant iškepto pagrindo, tarkuojame sūrį, įpjaustome papriką, užpilame išplaktu su grietinėle kiaušiniu ir kišame į karštą orkaitę.
Kepa apie 30- 40 min. Pusei šio laiko praėjus, pabarstiome tarkuotu sūriu. Pabaigoje galima kelias minuts paskrudinti viršų, kad gražiau atrodytų.
Eglė Bučelytė rekomenduoja šį pyragą kepti 24 cm skersmens formoje išimamu dugnu.
Visiškai nepavyko, gavosi kaip omletas su vištiena, tešla peršlapusi, į vištienos pyragą nepanašu visiškai.
Man irgi nesigavo, pagrindas nuo kraštų nutirpo ir gavosi kaip blynas.
Jaučiasi, kad truputį atmestinas receptas. O tai kiek tos grietinėlės pilti? Neparašyta paruošime, kad druskos įdėti į tešlą, pamačiau tik vėliau tarp ingridientų.
Kaip suprantu p. Eglė visuomet iš akies daro, nes kaip ir sako, kartais gaunasi daugiau, kartais mažiau. Reiktų pamatuoti tiksliau.
Dar sugrįžtu su vienu komentaru. Pikta buvo, kai tešlos kraštai sukrito ir po to kiaušinis bėgo per formelės apačią, bet perkėliau viską į kitą indą. Galiu pagirti, kad skonis labai geras, ypatingai vištiena jaučiasi gardžiai. Bandysiu darkart, bet jau torto formelėj nekepsiu. 🙂
Kiek laiko kepamas pagrindas?