Spausdinti

Eitvydo traškūs vafliai

1
komentarai
58
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Reikės:

6 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos
240 g miltų
2 šaukštelių vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
200 g sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu beveik iki baltumo.

2

Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.

3

Miltus persijoti kartu su druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.

Reklama
41011
4

Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį palaisvinti – paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk.

5

Vaflius kepame gerai įkaitintoje vaflinėje keptuvėje, kad neatvėstų ir išliktų traškūs, kad neatvėstų, laikome ant grotelių iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Mmm, labai gardžiai atrodo, o ir jaunasis kulinaras – puikus!

    Turiu klausimą, kokio gamintojo ši Eitvydo vaflinė? 🙂 Turime ir mes vaflinę, tačiau joje iškepę vafliai būna itin ploni, o šie tokie tikri senoviški, kaip močiutės, o ir raštas puikus 🙂

  2. Miela Beata, gal žinote kas gali įtakoti iškeptų vaflių jaučiamą kartumą?
    Ačiū už atsakymą. 🙂

  3. Vaflinė kaip tik nauja, bet taip buvę tik keli sykiai. Vaflinės visai niekuo netepu. Ar gali tai įtakoti vanilinis cukrus jei jo šiek tiek daugiau?

  4. Puikūs vafliai. Išbandžiau pati, tikrai pasiteisino receptas. Labai skanūs. Ačiū už receptą.

  5. Sveiki. Gal kas nors patars kokios firmos vafline isigyt, jeigu norisi storu minkstu kaip pas mociute vafliu? nes namuose ne dujine o elektrine kaitlente 🙂

  6. as esiu labai dekingia sitam berniukui uz gera recepta manio vyras labai meksta ir as pati valgau tai pat ir manio vaikai valgio su moloniumu

  7. xe xe, kepiau vaflius su čirvinių blynų keptuve :DD receptas geras, bent jau visi girė ir minėjo kad skanu ir trašku 😉 tešla gal man pertiršta gavosi, bet pavyko puikiai 🙂

  8. labai patiko.traskus, skanus. kepeme senovineje keptuveje,gavosi labai gero storio, saldus, traskus.dar jei imerkti galiukus i sokolada arba susukus prideti karameliniu kukuruzu su pabarstukais/jau super grazus desertas vaikams

  9. Sveika kepiau karteli vaflius gavos lb skanus.bet kodel kita diena jie man suminkstejo ir is formos isejo visai.gal uzdenkti juos reikejo kad isliktu traskus ir kita diena?

  10. O man nesigavo traskus…gal kad kitokio tipo vaflinej kepiau 🙁 gavosi minksti…bet ir kiek maziau cujraus dejau. Ar tai gali itakoti traskuma ??

  11. patys skaniausi vafliai visi klausia koks receptas. manau kad sviestas duoda visa traskuma o ne grietine ar kefyras kaip dauguma kepa ačiū

  12. Miela Brata o jeigu as su šia tešla pasidaryciau pusiau blynus ir kepciau cirviniu keptuveje? Kazin kas gautusi? Na gal keliais kiausiniais maziau deciau… arba gal turite skanu cirviniu recepta 🙂 ?

  13. Tik ka issikepiau siu vafliu:) skonis primena vaikysteje mamos keptus vaflius:) o jau traskumas…mmm;) ziauriai skanus vafliai:) toks senovinis vafliu receptas!!

  14. Nusipirkau vaflinę standart, kepiau vaflius pagal receptą, bet man visas sviestas išbėgo ant stalo, pribėgo pilna vaflinė, reikėjo ardyt, kad išvalyti, tarybinėse buvo spec.griovelis nubegt riebalams, nežinau kame priežastis,gavosi sausi ir jautėsi kiaušinių skonis

  15. Sveika o ką daryti kad jie būtų minkšti ir netrapus ? Kaip ledus valgant tuose trikampeliuose jie būna minkšti ir tystantys

  16. As vietoje sviesto dedu kepiniu margarina, nes sviestas istirpsta ir isbega, o margarinas netoks tirpus, tada vafliai buna ne tokie trapantys, minkstesni. Labai gerai prisimenu, kad mama vaflius kepdavo tik su margarinu.

  17. Na nesigavo trapūs. ir dar per daug saldūs. Turėjau bendradarbės receptuką, bet kažkur pasimetė – ten buvo tikrai nerealūs vafliai – daug kartų kepiau.

  18. O burbuliniai vafliai gautųsi pagal šį receptą? Gal kas turite gerą išbandytą burbulinių vaflių receptuką, kad gautųsi traškūs, o ne minkšti kaip blynas?

  19. Ačiū už puikų receptą, reikėjo skubiai, ėmiau jūsų patį pirmą ir labai džiuogiuosi! Kepiau mažyčius vafliukus, kaip taler’ius, sūnui į darželį užgavėnių proga. Grįžo patenkintas, nes patiko visiems vaikams ir auklėtojai 😀

Rašyti komentarą