Fettuccine – tai tokie juosteles primenantys plošti makaronai, dažniausiai susukti į jaukius lizdelius. Pats žodis fettuccine verčiamas kaip „nedidelės juostelės” ir tai viena mėgstamiausių italų makaronų rūšių. Iš miltų ir kiaušinių gaminami fettuccine mėgsta būti patiekti su įvairiausiai padažais ar grybais. Greitai pasiruošite, maloniai skanausite.
Fettuccine makaronai su grybais
Reikės:
Gaminimas
Išvirkite makaronus pagal gamintojo nurodymus, esančius ant pakuotės.
Pievagrybius supjaustykite per pusę. Įkaitinkite aliejų, pakepinkite česnako skiltelę, sumeskite grybus ir dar pačirškinkite apie 5-10 minučių, kol jie gražiai apskrus.
Supilkite vyną, grietinėlę, vandenį ir balzaminį actą. Leiskite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sutirštės padažas. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Užpilkite padažą ant makaronų, patarkuokite sūrio ir papuoškite keliais žalumynais.
Miela Beata,
laukiu laukiu ir.. nesulaukiu, kada gi pasirodys Jusu zurnalo pavasario numeris?:)
Miela Beata, kai skaitau receptus, kurių sudėtyje yra vyno, visada kyla vienas ir tas pats klausimas: ar tokie patiekalai tinkami vaikams ir pvz. nėščiosioms? Aišku, čia tie trys šaukštai tikrai negąsdina, bet būna tokių receptų, kur jo reikia gerokai daugiau pilti. Gal galite atsakyti, kad būtų aišku kartą ir visiems laikams:)
Dėkoju
O kiek porciju turetu iseiti su tiek ingridietu?
Ačiū, už gardų receptuką, tikrai pikanitško skonio. TIk turiu vieną klausimėlį, kodėl sutraukia grietinėlę (13proc.)? Labai negražiais gumulėliais sušoko, kaip to išvengti? Ačiū už atsakymą.