Spausdinti

Fettuccine – tai tokie juosteles primenantys plošti makaronai, dažniausiai susukti į jaukius lizdelius. Pats žodis fettuccine verčiamas kaip „nedidelės juostelės” ir tai viena mėgstamiausių italų makaronų rūšių. Iš miltų ir kiaušinių gaminami fettuccine mėgsta būti patiekti su įvairiausiai padažais ar grybais. Greitai pasiruošite, maloniai skanausite.

Fettuccine makaronai su grybais

0
komentarai
7
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1/2 pakelio fettuccine makaronų (125 g)
300 g baltųjų ar rudųjų pievagrybių
2 šaukštų aliejaus
1 česnako skiltelės
3 šaukštų balto vyno
1
 puodelio grietinėlės
1/2
 puodelio vandens
1
 šaukšto balzaminio acto
druskos, pipirų
kietojo sūrio pabarstymui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Išvirkite makaronus pagal gamintojo nurodymus, esančius ant pakuotės.

2

Pievagrybius supjaustykite per pusę. Įkaitinkite aliejų, pakepinkite česnako skiltelę, sumeskite grybus ir dar pačirškinkite apie 5-10 minučių, kol jie gražiai apskrus.

3

Supilkite vyną, grietinėlę, vandenį ir balzaminį actą. Leiskite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sutirštės padažas. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Reklama
41011
4

Užpilkite padažą ant makaronų, patarkuokite sūrio ir papuoškite keliais žalumynais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela Beata,

    laukiu laukiu ir.. nesulaukiu, kada gi pasirodys Jusu zurnalo pavasario numeris?:)

  2. Miela Beata, kai skaitau receptus, kurių sudėtyje yra vyno, visada kyla vienas ir tas pats klausimas: ar tokie patiekalai tinkami vaikams ir pvz. nėščiosioms? Aišku, čia tie trys šaukštai tikrai negąsdina, bet būna tokių receptų, kur jo reikia gerokai daugiau pilti. Gal galite atsakyti, kad būtų aišku kartą ir visiems laikams:)
    Dėkoju

  3. Ačiū, už gardų receptuką, tikrai pikanitško skonio. TIk turiu vieną klausimėlį, kodėl sutraukia grietinėlę (13proc.)? Labai negražiais gumulėliais sušoko, kaip to išvengti? Ačiū už atsakymą.

Rašyti komentarą