Spausdinti

Nežinau, kas yra šio recepto autorius, bet tas žmogus tikrai labai mėgsta kondensuotą pieną 🙂

Florentinai tikrieji yra gana nemažai atidumo ir meistriškumo reikalaujantis sausainis-saldainis. Karamelinis sausainis su riešutais ir džiovintais vaisiais dar panardintas į šokoladą.

Šis variantas yra super lengvas. Jį aš gavau iš savo sesers brolienės, kuri šituo receptu, man rodos, apkrėtė pusę Lietuvos ir sako, kad jau dabar tokių dribsnių sunku parduotuvėse gauti. Bet tikrai receptas super pigus, paprastas ir gardus. Viens, du ir pagaminta. Aš juos pritempiu iki kalėdinės nuotaikos užbarstydama aguonų. Iš šitokio kiekio išeina daug daug daug mažučių traškių krepšelių.

Vėsdami florentinai sutvirtės. Kūrybinę grupę teko vaikyti nuo šitų gardumynų  – ir ko jums ne kalėdinis stebuklas? Pigu, greita ir paprasta.

Florentinai Kalėdoms

3
komentarai
219
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.

2

Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.

3

Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs  kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.

Reklama
41011
4

Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. KAtik iskepiau, bet man prie popieriaus taip prikibo, kad net gaila pasidare 🙁
    KA daryti ,kad neprikeptu prie pop?

  2. KAtik iskepiau, bet man prie popieriaus taip prikibo, kad net gaila pasidare 🙁
    KA daryti ,kad neprikeptu prie pop?

  3. Nuostabus skanėstas! Beata, o kur perki visas pakavimo priemones? Labai praverstų tokie maišeliai, kaip nuotraukoje matyti. 🙂

  4. Beata, siandien ikvepta sestadieno laidos nusprendziau irgi pasigaminti, super sausainukai. Pasakiskai skanu, pigu ir greita. Paimi viena ir norisi dar ir dar…. 🙂

  5. Beata, siandien ikvepta sestadieno laidos nusprendziau irgi pasigaminti, super sausainukai. Pasakiskai skanu, pigu ir greita. Paimi viena ir norisi dar ir dar…. 🙂

  6. Iskilo klausimas , jei siom dienom iskepsiu siuos skanumynus , ar jie tikrai nepakeis skonio iki kaledu bunant maiselyje ?

  7. Kepiau siuos florentinus. Nesuprantu, kaip jums, Beata, taip lengvai nusieme nuo kepimo popieriaus. Manieji taip sulipo su popierium, kad net atvesusius neimanoma buvo atkirti nuo popieriaus.

  8. kepiau florentinus, tai man, kaip ir kelioms šeimininkėms sausainukai prilipo prie popieriaus. Kai sausainukai atvėso, kiekvieno antrą puselę, kur buvo prilipęs popierius, sudrėkinau vandeniu ir popierius nusiėmė be didelio vargo. Pabandykit. O sausainukai tikrai labai skanūs,

  9. Kepiau vakar, neturėjau kepimo popieriaus, tai sudėliojau kepinėlius ant folijos- jokių prilipimų, puikiai nusiima ti reikia palaukti, kol atvės iki pabaigos. Beje, po 7 min išjungiau orkaitę ir ,pravėrusi durelės, palikau vėsti taip….Viskas puiku:) A, dar – naudojau karamelinį kondensuotą pieną, jis tirštesnis, bet gavosi viskas super:) Nors, kaip Beata ir sako recepte, dedant ant popieriaus ta masė absoliučiai nevientisa, paskui viskas susiklijuoja, kai ataušta:)

  10. Kepiau vakare, jau vaikams sumigus. Pirmoji skardelė florentinų iškepus ir išėmus man subyrėjo… Nesulaukiau, kad jie atvėstų. Taip jų norejosi. Ne veltui Beata vaikė nuo šių gardumynų savo komandą. Antra ir trečia skarda – jau su patirtimi. Kaip ir reikėjo tikėtis, atvėsę jie lengvai nusiima. Saldus vakaras. Reiks nepamiršt, kad ryte vaikai jų taip pat norės.

  11. Bandžiau iš iš tikrųjų labai patiko 🙂 norėčiau sužinoti dar viena receptą, mačiau jūsų laidoje, kai darėte ‘Kalėdinius sausainius’ 🙂 ir čia recepto nerandu :< galbūt galėtumėte parašyti man į elektronini paštą, dėkinga būčiau labai!

  12. Bandžiau iš iš tikrųjų labai patiko 🙂 norėčiau sužinoti dar viena receptą, mačiau jūsų laidoje, kai darėte ‘Kalėdinius sausainius’ 🙂 ir čia recepto nerandu :< galbūt galėtumėte parašyti man į elektronini paštą, dėkinga būčiau labai!

  13. superinis dalykėlis tie florentinai. Po šeštadienio laidos puoliau gamintis, gavosi liuks 🙂 o ir abejingų namie neliko… 3 dienas valgėm ir neatsivalgėm 🙂 tik tiesa, čia parašyta 250 g. kukurūzų, o per laidą buvo 500 g. ir aš kai gaminau, tai gaminau iš 500 g. ir gavosi liuks.. ir dėjau ne aguonas, o saulėgražas…mmmmmmmm… apsivalgyt galima 🙂

  14. superinis dalykėlis tie florentinai. Po šeštadienio laidos puoliau gamintis, gavosi liuks 🙂 o ir abejingų namie neliko… 3 dienas valgėm ir neatsivalgėm 🙂 tik tiesa, čia parašyta 250 g. kukurūzų, o per laidą buvo 500 g. ir aš kai gaminau, tai gaminau iš 500 g. ir gavosi liuks.. ir dėjau ne aguonas, o saulėgražas…mmmmmmmm… apsivalgyt galima 🙂

  15. Laba diena,

    norėjau paklausti kur įsigyti tokių pakavimo maišelių (blizgių) sausainukams, jie atrodo tikrai šventiškai ir labai gražiai žiūrisi. Labai lauksiu atsakymo. Ačiū.
    Gražių artėjančių švenčių.

  16. Aš taip pat išbandžiau šiuos sausainius – labai labai ir labai patiko, tik juos dar patobulinu, įdėdama gliaudėtų saulėgrąžų ir moliūgo sėklų, dar smulkiai supjaustytus žemės ir migdolo riešutų. Super. Lengva. Greita. Skanu 🙂

  17. Sveika Beata Florentinai labai labai skanūs ačiū už receptą. Mano ateitis susiejusi su maisto gaminimu. Noriu jūsų patarimo kaip pasiekt viso šito kaip jūs Ačiū. Gerų švenčių 😉

  18. sianakt isbandziau ir as si receptuka,patiko,o svarbiausia patiko mano smalyziams 🙂 Aciu Jums 🙂

  19. Išbandžiau – skanu, greita, paprasta, pigu 🙂 Vieną dalį kepiau 9 min., kitą – 15 min. – šie gavosi traškesni, labiau karamelizuoti, dribsnių skonio beveik nesijautė. Net nežinau, kurie skaniau 🙂 Prie popieriaus net ir patepus aliejumi, prilipo absoliučiai, tai padėjo čia jau paminėtas geras būdas-atvėsus apversti visą popieriaus lakštą su prilipusiais sausainiais ir apipurkšti popierių vandeniu-po kelių min. labai lengvai atlipo. Ir pritariu, kad nebūtina dėlioti atskirais sausainėliais-toks pat rezultatas gavosi paskleidus masę per visą skardą, o atšalusią sulaužyti.

  20. o man ,pirma karta kepant, jie nesulipo, bet as nesulaukiau, kol jie atves gerai, kondensuotas pienas pasileido, pridege. tada vel viska sukreciau i skarda ir dar karta pasoviau kaip kvadrata 😀
    bandysiu gerai atvesusius sulauzyti, bet nezinau kas gausis…:D

  21. Receptas išties super, bet kas yra ‘sesers brolienė’, tai niekaip nesugalvoju 😀 Gražių švenčių, Beata!

  22. Labai skanu, bet eina kaip saulėgrąžos, kepk nors ir visą maišą 😀 . Man labai prikibo prie popieriaus ;( , nors ir ištepiau aliejumi.
    Gal ne ta pusę popieriaus naudoju, o gal popierius prastas, bet aš manau gal kitą kartą mėginsiu mažiau pilti kondensuoto pieno, truputį pilsiu aliejaus į masę ir kepsiu mažesnėj temperatūroj.
    Ar galima taip? Nesugadinsiu?

  23. Labai skanu, pavyko, ačiū didelis, bandysiu dėlioti į maišelius prie kalėdinių dovanėlių. Beje, niekas neprikibo-naudojau rudą kepimo popierių, patepiau sviestu. Ir vietoj aguonų dėjau sėklų mišinį ir dar saulėgrąžų+sezamų.

  24. Jeeee, ir man pavyko 🙂 Neprilipo tai labai džiaugiuos 🙂 Dar neragavau, bet kvapas nuostabus. Dėkui už tokį paprastą, bet neprastą receptuką, kadangi metai finansiniu atžvilgiu nelepina tai bus puiki dovana šeimai ir draugams 🙂

  25. Išbandžiau ir aš šį receptuką, bet nelabai pavyko, nes ko gero buvo per mažai dribsnių ir jie buvo netinkami (naudojau Kellog’s). Kokius dribsnius Jūs naudojat?

  26. Išbandžiau ir aš šį receptuką, bet nelabai pavyko, nes ko gero buvo per mažai dribsnių ir jie buvo netinkami (naudojau Kellog’s). Kokius dribsnius Jūs naudojat?

  27. Išbandžiau ir aš šį receptuką, bet nelabai pavyko, nes ko gero buvo per mažai dribsnių ir jie buvo netinkami (naudojau Kellog’s). Kokius dribsnius Jūs naudojat?

  28. Man irgi patiko florentinai, siandien prikepiau kalna 🙂 tik norejau paklausti, ar jusu iskepti florentinai is apacios nebuna lipnus? gal as per mazai pakepiau.. tikiuosi nesulips visi iki kaledu 😀

  29. fantastiski sausainiukai. galiu pasakyti, kad sis receptas labai greitai populiareja, bent taip pastebejau savo aplinkoje.
    as aguonu nedejau, bet dejau sezamo,lukstentu saulegrazu ir migdolo drozliu..fantastiskai skanu!!!

    aciu labai!!:)

  30. Mielos kepėjos, kepimo popierius kepimo popieriui nelygu. Nežinau, kaip jūs, bet aš kaskart, kai pataupau kepimo popieriui ar maistinei plėveliai – paskui ilgai graužiu save, nes skūpus moka du kartus – kokybė būna tragiška – sviestinis popierius būna visai ne sviestuotas ir viskas kimba, o plėvelė niekur nelimpa… Tai aš manau, kad čia visa prikibimo/neprikibimo problema…

  31. Pasigaminau 🙂 nesu nei kepėja, nei vyrėja 🙂 visada viską sudeginu ar sugadinu per dideliu druskos kiekiu 😀 bet šįkart labai gerai pavyko. Ačiū

  32. Puikus receptas! Paskaičius komentarus baiminausi, kad nepriliptų, bet viskas pavyko puikiai 😉 Matyt svarbiausia, kad ne per daug kondensuoto pieno būtų. Kondensuotas pienas tikrai sulipina 🙂
    padariau skirtingus – su kokoso drožlėmis, su saulėgrąžomis ir su migdolo drožlėmis, visi skanūs 🙂
    ačiū!

  33. Naudokite silikonines kepimo formas arba dar geriau – silikoninius padekliukus kepimui, niekad niekas neprilimpa,, o ir popieriaus papildomai nereikia pirkti, ir jokiu riebalu nereikia tepti. iskepa ir nusiima idealiai!!!:)

  34. Man pavyko iškepti, labai skanu 🙂 patobulinau – vietoj aguonų ir sezamų dėjau apelsinų žievelių cukatų ir migdolų drožlių 🙂 kalėdiškai gavosi. Nuostabulybė.

  35. Man pavyko iškepti, labai skanu 🙂 patobulinau – vietoj aguonų ir sezamų dėjau apelsinų žievelių cukatų ir migdolų drožlių 🙂 kalėdiškai gavosi. Nuostabulybė.

  36. Fantastiški!!!!
    Puikiai pavyko.Dėjau sėklų mišinį duonos kepimui ir salotoms,saulėgrąžas ir sezamo sėklas.Naudojau silikonu dengtą kepimo popierių.Kitoms Kalėdoms teks dvigubą porciją kepti.Tik man vienintelei jie atrodė lyg šiek tiek apskrudę.Valgytojams iškilo vienintelis klausimas-kodėl tiek mažai?
    Dėkui už puikų receptą Beatos sesers brolienei ir nuoširdus ačiū Beatai,kad paviešino šį receptą.
    Sėkmės 🙂

  37. Fantastiški!!!!
    Puikiai pavyko.Dėjau sėklų mišinį duonos kepimui ir salotoms,saulėgrąžas ir sezamo sėklas.Naudojau silikonu dengtą kepimo popierių.Kitoms Kalėdoms teks dvigubą porciją kepti.Tik man vienintelei jie atrodė lyg šiek tiek apskrudę.Valgytojams iškilo vienintelis klausimas-kodėl tiek mažai?
    Dėkui už puikų receptą Beatos sesers brolienei ir nuoširdus ačiū Beatai,kad paviešino šį receptą.
    Sėkmės 🙂

  38. Teko juos kepti jau kelis kartus. Nebuvo nei vieno žmogučio, kuriam nepatiktų. Ir kažkaip labai greitai išgaruodavo 🙂
    Ačiū Beata.

  39. Ačiū už nuostabų ir lengva receptą, nunešiau visa krūvą šių sausainių savo anytai, buvo tiesiog sužavėta. Ir dar išsikepiau sau, taigi mano namai per Kalėdas buvo virtę sausainių fabriku 🙂

  40. Receptas tiesiog superinis, kepiau kaledu ryta, viskas pavyko puikiai, kaip kazkas minejo reikia tik netaupyti kokybiskam kepimo popieriui ir tikram kondensuotam pienui, o ne naudoti sutirstinto pieno produkto gamini, tada niekas neprikibs ir neistis, gavosi viskas super naudojau kaip ir recepte 250g. kukuruzu dribsniu ir indeli kondensuoto pieno. tik kepiau siek tiek trumpiau apie 5min, kad labai stipriai neapskrustu:)

  41. na va trečias kartas kai kepu ir trečią kartą prikimba prie popieriaus ir šį kartą jau patepiau aliejumi, bet vistiek 🙂 vistiek žadu žaisti, kol šis skanėstas paklus man 🙂
    Laimingų Naujų visiems 🙂

  42. Ziuriu daug kam prilimpa popierius. as tai manau, kad cia nuo popieriaus labai priklauso. man keleta kepiniu irgi nesigavo del popieriaus. ikit butinai ruda. Prie paclann popieriaus darant pagal recepta tikrai neprilimpa

  43. Sveiki,as labai susidomejau florentiniais ir pagal komentarus man rodos labai skanu.Noriu kepti ir noriu suzinot kiek visas gaminimas trunka?

    Butinai iskepsiu,aciu uz recepta:)

  44. Šiandien kepiau tai labai skanu ir gardu! Aš dėjau ne ant popieriaus, į mažytes keksiukų formeles tai super gavosi! niekas niekur neprilipo ir neišbėgo!!!

  45. Nuostabūs šie florentinai 🙂 Nyksta akyse :)) Dėkui, Beata, už tokį paprastą, bet tikrai neprastą receptą!
    O dėl prilipimo… manau, kad čia esmė popieriuje. Jeigu prastesnis popierius, būna, kad prilimpa. Ir dar po to reikia palaukti, kol šiek tiek pravės ir tada kuo puikiausiai išsiima – traškūs, skanūs :))

  46. Mane drauge pavaisino tokiais sausainiukais .(Turbut is jusu recepto) as irgi sumaniau iskepti ,ir man pavyko!Net nustebau ,kad jie taip lengvai pagaminami ;):)

  47. iš antro karto pavyko antrą kartą jie gavosi nepaprastai skanūs, bet apie pirmą kartą geriau nutylėti . Nesuprantu kodėl ? Lyg ir viską dariau taip pat , bet aišku moralas nenuleist rankų ir bandyti dar kartą 🙂 😉 😀

  48. Tikrai labai skanus, paprastas ir pigus saldėsis 🙂 Tik kadangi parduotuvėje paprasto kondensuoto pieno neradau, dariau su sutirštintu karamelizuotu pienu (panašus į Rududu). Jis yra kiek tirštesnis, todėl šiek tiek pakaitinau. Gavosi labai skanūs irisiniai florentinai 🙂

  49. pasidalinsiu savo patirtim 🙂
    užsimaišiau tešlą :), kadangi paskaičiau, kad daugeliui prilipo prie popieriaus, tai saviškius nusprendžiau sudėti į silikonines keksiukų formeles. ant viršaus papildomai pabarsčiau aguonų ir sėlenų. kepiau, kaip nurodė Beata. pirma partija, 12 vnt, gavosi neeeeebloooogai :), tokios mažos rožytės, tik viena smulkmena, kondensuotas šiek tiek subėgo į apačią ir rožyčių viršus labai trapus, o apačia gavosi kiek guminė. kadangi liko tešlos, o daugiau kepti patingėjau, tai likusią kepiau kitą dieną ir žinote ką, jos gavosi idelaios ir idealiai traškios, hmmm, nežinau, gal kad per naktį tešla pastovėjo 🙂

  50. pasidalinsiu savo patirtim 🙂
    užsimaišiau tešlą :), kadangi paskaičiau, kad daugeliui prilipo prie popieriaus, tai saviškius nusprendžiau sudėti į silikonines keksiukų formeles. ant viršaus papildomai pabarsčiau aguonų ir sėlenų. kepiau, kaip nurodė Beata. pirma partija, 12 vnt, gavosi neeeeebloooogai :), tokios mažos rožytės, tik viena smulkmena, kondensuotas šiek tiek subėgo į apačią ir rožyčių viršus labai trapus, o apačia gavosi kiek guminė. kadangi liko tešlos, o daugiau kepti patingėjau, tai likusią kepiau kitą dieną ir žinote ką, jos gavosi idelaios ir idealiai traškios, hmmm, nežinau, gal kad per naktį tešla pastovėjo 🙂

  51. O man viskas gerai gavosi, dar idejau riesutu, saulegrazu ir patepiau popieriu aliejumi, nei prilipo nei ka 🙂 labai skanus ir visi labai giria 🙂

  52. vietoje kondentsuoto pieno puikiai tiktu medus truputely praskiestas su vandeniu 🙂

  53. Sveiki, aš šio recepto pagal Beatą nebandžiau, bet kepdama savo florentinus, aš įdedu kaputų migdolo riešutų, razinų, lukštėntų saulėgrąžų 🙂 Gaunasi labai skaniai 🙂

  54. Vieni skaniausių sausainių, kuriuos teko gaminti. Aš dedu dar šiek tiek džiovintų vaisių išties skanumėlis!

  55. Nerealus gardėsis!!!! Niekas neprilimpa, jei normalus kepimo popierius ir jei nenorit jų karštų nuimti. Jau kepiau n kartų – jėgelė. Greita ir beprotiškai skanu!!!

  56. Siuos sausainukus paragavau brolio vestuvese, kai viesejome su vyru Lietuvoje, brolio uosvienei sakau nuostabaus skonio, koks cia receptas, ji sako, tai ka tu neziuri Beatos receptu? Dave si tinklapi, dabar visada ieskau ideju jame 🙂 O siuos sausainukus, bandysiu artimiausiu laiku pasigaminti, nes laaabai skanus buvo 🙂 neveltui jie brolio megstamiausi 🙂

  57. Sveikos!

    Pagaliau ir aš prikėpiau šių sausainiukų. Mmmm…
    Tik šiek tiek pakeičiau receptą. Vietoj sezamų, įdėjau kokosų drožlių.
    Pasaka, dingsta akimirksniu 😀
    Niekas neprikepė, niekas neprilipo, gavosi tiesiog tobuli. AČIŪ Beatą už receptą! :*
    Tiesa, vaikai irgi prisidėjo 😀 Padėjo dėti į skardą. Uhhh, kaip darbavosi savo šaukštais, tik … iki skardos „tešla” nenukeliaudavo 😀 Ir žinau kodėl, nes gi burnytė arčiau :DDD

  58. Ne kartą teko gaminti, nes taaip paprasta, taip greita ir taip skanu.
    Iš pradžių ekspermentuodavom, taigi dėjom ir riešutų, ir razinų prie visko. Bet skaniausia buvo pagardinus džiovintais bananais. Labai labai tiko ir patiko. (y)

  59. Sveiki, esu uzsienyje, Norwegijoje, noreciau pasigaminti sausainuku, bet net neisivaizduoju ar cia yra kondensuoto pieno, kaip jis vadinasi, nes parduotuve skersai isilgai isvaiksciojau, viska iskilojau nieko panasaus neradau, gal kas zinote ir galite patarti!!!!!!

  60. Nebandziau,bet labai skaniai atrodo. gal galite pasakyti,is kur jus tokius tobulus receptus gaunate? 🙂

  61. Nebandziau,bet labai skaniai atrodo. gal galite pasakyti,is kur jus tokius tobulus receptus gaunate? 🙂

  62. nerealūs sausainukai. 😉
    tik gaminu kiek kitaip :
    * indelis kondensuoto pieno
    *pakelis sezamo sėklų
    *pakelis lūkštentų saulėgrąžų sėklų
    *pakelis kukurūzų dribsnių
    na viskas toliau aišku 😉

  63. Gal atsakymas ir pavėluotas, tačiau kondensuoto pieno Norvegijoje galite įsigyti Azijos parduotuvėse. Būna raudonuose metaliniuose indeliuose.
    Mes net gi susitariame su šios parduotuvės savininku ir sulaukiame lietuviško majonezo bei latviškų varškės sūrelių.
    Aišku didesnėmis kainomis, bet nieko negaila dėl naminio skonio 🙂

  64. Sveika Beata:) Iš jūsų recepto sužinojau kad kondensuotą pieną galima kepti. Norėjau paklaust ar galima pvz. iš kond. pieno, gal kiek miltų, kokoso drožlių ir dar kokių priedų išsikepti saldainius tokiu būdu kaip jūs darėte florentinus? Tiesiog sumaišyt visus ingridientus ir iškepus saldainiai liks kieti? Ačiū

  65. Mess darem su klase situs nuostabius sausainius ir…dejom ko reikejo mes dar irgi dejom saulegrazu lukstentu ir mes galvojom kad neuzteks vieno indelio kondensuoto pieno tai atsinesem du indeliu ir kaip kepem proilipo prie rudajo popieriaus ir kilo toki purslai :DDDD

  66. Nuostabūs sausainėliai, mes dar įdedame džiovintų spanguolių, jos suteikia šiek tiek rūgštelės, labai skanu.

  67. Nuostabūs sausainėliai, mes dar įdedame džiovintų spanguolių, jos suteikia šiek tiek rūgštelės, labai skanu.

  68. Jei sausainiai prikibo prie popieriaus, iškepus reikia palaukti kol jie atvės, tada apversti ir iš kitos pusės popierių truputį patepti vandeniu ( geriausiai su teptuku). Labai gražiai atkimba 🙂

  69. Man tai labai gerai pavyko, labai skanu, pavaišinau svečiu tai jie labai patenkinti 🙂

  70. As pridejau linu semenu .Viskas gavosi pasakiskai, niekas neprilipo, greit iskepe ir net karstus galejo valgyti. Neprilipo visiskai, nes naudoju gera ,bet nebrangu vokiska kepimo popieriu.

  71. as manau jog sitie sausainiai patys skaniausi , bet galima ir nedeti sezamo seklu irgi yra skanu

  72. Aš bandžiau daryti ir man viskas visada pavyksta. Pirmą kartą kai dariau išviso gavosi puikiai. Dėjau ant popieriaus truputį kibo. Kitą kartą nedėjau popieriaus, dėjau tiesiai ant blėkos. Nors man tik 12 bet visvien gaunasi skaniai 😀

  73. Aš bandžiau daryti ir man viskas visada pavyksta. Pirmą kartą kai dariau išviso gavosi puikiai. Dėjau ant popieriaus truputį kibo. Kitą kartą nedėjau popieriaus, dėjau tiesiai ant blėkos. Nors man tik 12 bet visvien gaunasi skaniai 😀

  74. mano mase visiskai neplauke, gavos gal ir nieko…..antram uzejimui dapyliau agavos sirupo ir iberiau dar saulegrazu bei razinu 🙂

  75. Dar viena kalbos pamokėlė 🙂
    Kažkur anksčiau buvo pasakyta, kad liet.kalboj nėra kaip pavadinti sesers vyro seserį. Yra – tai moša. Aš turiu ir mošą, ir brolienę 😀 . Ačiū už receptą!

  76. Dar viena kalbos pamokėlė 🙂
    Kažkur anksčiau buvo pasakyta, kad liet.kalboj nėra kaip pavadinti sesers vyro seserį. Yra – tai moša. Aš turiu ir mošą, ir brolienę 😀 . Ačiū už receptą!

  77. Sveiki. Gal galite pasakyti ka ne taip darau? Man sie florentinai besigauna atvese labai traskus. Ju tik virsus traskus, o vidus toks nesutvirtejes trupantis. Gal per trumpai kepu ir tik virsus speja karamelizuotis, o vidus ne?

  78. Pasiskaicius komentarus supratau, kad ne man vienai taip nutiko, kad kondencuotas pienas isbego per visus krastus ir pasidare vientisa mase su visais sausainiais 😀 pas mane taip pat baltas popierius. Dejau kondencuoto pieno negailedama,tad pasimokiau,kaip sakoma „pirmas blynas visuomet prisviles” 😀 Tad gero visiem kepimo 😉

  79. Pasiskaicius komentarus supratau, kad ne man vienai taip nutiko, kad kondencuotas pienas isbego per visus krastus ir pasidare vientisa mase su visais sausainiais 😀 pas mane taip pat baltas popierius. Dejau kondencuoto pieno negailedama,tad pasimokiau,kaip sakoma „pirmas blynas visuomet prisviles” 😀 Tad gero visiem kepimo 😉

  80. 10000 pagyrų šiems sausainiams!!! Ilgai atidėliojau šį reikalą, išsikepti.. Beeet . Pranoko lūkesčius :)))
    Beata AČIŪ!

  81. Niekas neprikibo, viskas OK. As paskleidziau per visa skarda , kepiau truputi ilgiau, vis paziuredama ar jau apdziuvus apacia. Tik viena beda: dabar lauziu ir valgau be pabaigos…..:D

  82. Puikiai gavosi. Apsidraudžiau (pasiskaičius komentarus) ir kepimo popieriu patepiau aliejumi. Niekas neprilipo, iškepė puikiai. Kepiau be aguonų, o su sezamo sėklomis, saulėgrąžomis bei moliūgo sėklomis. Ačiū už receptą 🙂

  83. Sveikos o kiek jusu kondensuoto pieno indeliuos yra ir kiek ant kiek gramu deti? Nes pas mane indeli 400g. Tai kazkaip tik 250g. per daug atrodo..

Rašyti komentarą