Florentinai Kalėdoms
Komentarų: 221
Gruodžio 10. 2011
Recepto iliustracija

Nežinau, kas yra šio recepto autorius, bet tas žmogus tikrai labai mėgsta kondensuotą pieną 🙂

Florentinai tikrieji yra gana nemažai atidumo ir meistriškumo reikalaujantis sausainis-saldainis. Karamelinis sausainis su riešutais ir džiovintais vaisiais dar panardintas į šokoladą.

Šis variantas yra super lengvas. Jį aš gavau iš savo sesers brolienės, kuri šituo receptu, man rodos, apkrėtė pusę Lietuvos ir sako, kad jau dabar tokių dribsnių sunku parduotuvėse gauti. Bet tikrai receptas super pigus, paprastas ir gardus. Viens, du ir pagaminta. Aš juos pritempiu iki kalėdinės nuotaikos užbarstydama aguonų. Iš šitokio kiekio išeina daug daug daug mažučių traškių krepšelių.

Vėsdami florentinai sutvirtės. Kūrybinę grupę teko vaikyti nuo šitų gardumynų  – ir ko jums ne kalėdinis stebuklas? Pigu, greita ir paprasta.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.

  2. Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.

  3. Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs  kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.

  4. Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Komentarai
  • Rasa

    Dek 400 gramu.

  • Rasa

    Labai skanu. Jeigu prilimpa prie popieriaus tai kita jo puse suslapinkite dregnu skudureliu, nusiims lengvai ir paprastai. :)

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą