Šokoladiniai sausainiai su riešutiniu įdaru 
Komentarų: 3
Gruodžio 01. 2020
Recepto iliustracija

Kolegė Anna apie šiuos sausainius sako: Dovanoti tinkamų sausainių idėja nėra nauja, todėl prieš metus jai sugalvojau „updeitą“ – šiuos sausainius būtinai turime suvalgyti kartu su tais, kuriems juos įteikiu. Iš anksto supakuoju dovanas ir tiems draugams, su kuriais matomės itin retai.

Jei Kalėdos gali mus susodinti prie vieno stalo, kodėl gi ne? Beje, šie šokoladiniai sausainiai mane labai nustebino – tokio sodraus, gilaus šokoladiškumo jų puselės, o riešutinis kremas viską glotniai sujungia ir sukuria truputį pyragaitiško džiaugsmo. Stiklainį puoškite blizgučiais arba etikete su palinkėjimu.“

Porcijos ikona
Porcijos
asm.
Ingredientai
Reikės:
Įdarui:
Gaminimas
  1. Įkaitiname orkaitę iki 150 °C. Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius ir vis plakame.

  2. Miltus kartu su kakava ir kepimo milteliais persijojame per sietelį. Suberiame į sviesto masę. Pasūdome, pagardiname kardamonu arba cinamonu ir išmaišome.

  3. Formuojame rutuliukus, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekame tarp jų tarpus. Rutuliukus delnu paspaudžiame.

  4. Kepame apie 15 minučių arba kol švelniai paruduos. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.

  5. Gaminame įdarą: šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek pravėsti ir supilame grietinę. Išmaišome.

  6. Nulupame skrudintų riešutų luobeles, riešutus pasmulkiname. Ant vieno sausainio dedame šaukštelį kremo, pabarstome riešutais ir uždengiame kitu sausainiu. Šonus taip pat aplipiname riešutais.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Komentarai
  • Agne

    Sveiki, kiek mazdaug sausainiu gaunasi?

  • Ugne

    sveiki, ar skonis vistiek bus geras jei lazdynu riešutus pakeisiu anakardžio riešutais?

Rašyti komentarą