Spausdinti

 

 

Garuose troškinti kalakutienos kukuliai su brokolių koše

0
komentarai
15
Porcijos
4 asm.

Kukuliams:

500 g maltos kalakutienos (geriau šlaunelės nei tik krūtinėlė, arba kiauliena tiks)
4 šaukštų perlinių kruopų (jei nenorite dėti kruopų, berkite porą šaukštų džiūvėsėlių)
2 morkų
1 svogūno
kiaušinio
Druskos, pipirų

Košei:

1 brokolio
Trupučio sviesto kepimui
2-3 šaukštelių grietinėlės ar grietinės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kukuliai:

1

Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį arba tiesiog apverdame jas kokias penkiolika minučių.

2

Morką sutarkuojame stambia tarka arba šiaudeliais. Svogūną irgi sutarkuojame.

3

Sumaišome mėsą su svogūnu, morkoms, perlinėmis kruopomis, druska, pipirais, maltu lauro lapu ir maltais kmynais, įmušame kiaušinį ir išmaišę formuojame kukulius.

Reklama
41011
4

Suformuotus kukulius dedame ant grotelių, įjungiame garo režimą orkaitėje ir pusvalandį verdame garuose.

Brokolių košė:

1

Brokolį reikia susmulkinti maisto kombainu arba peiliu iki smulkių kruopų.

2

Patroškinti truputį savo sultyse su trupučiu sviesto ant keptuvės ir tada užbalinti dviem trim šaukšteliais grietinėlės ar grietinės.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. oi,kaip man patiko,kad i maltą mėsą dėt perlines kruopas,nesu to darius,bet DABAR turbūt nuolat bus dedamos 😉
    Dėkui
    Rasa

  2. beje, o as isigijau eletrini garu puodu, dabar jis pas mane „ant bangos”, labai patinka viskas, kas jame gaminama… Apsidziaugiau pamaciusi si recepta… gal galima ko nors daugiau garu puodui:)?

  3. As dariau is kiaulienos farso,kruopas viriau,nes negarinau o kepiau.nelabai megstu perlines kruopas,bet kotletukai-super.

  4. Labai, labai… garinau garu puode, gaminau is vistienos kumpeliu farso. Tikrai dar gaminsiu ne karta. Skanu:)

  5. Sveiki,

    Nesu naujoke virtuveje, bet su kalakutiena dar tik pradedam draugauti (anksciau jos skonis man buvo nepriimtinas, bet laikui begant skonio receptioriai, matyt, keiciasi) . Niekaip negalejau suformuoti kukuliu, idejau dar 1 kiausini, bet nepadejo. Pati tesla man gavosi skysta, pasileidusi… Kodel taip galejo nutikti?

  6. Nieko nevalganti dukra sušveitė kukulį ir sakė, kad skanu, riebiai mėgstantis vyras valgė ir ausys lapnojo, žodžiu, vykę gavosi pietūs.
    Man mėsa irgi gavosi skystoka, bet aš tiesiog sudrėbiau kukulius ir jie puikiai išvirė. Viriau garpuodyje pusvalandį. Gavosi puikūs minkšti sultingi kukuliai.

  7. Gavosi nuostabiai, nors gaminau is kiaulienos. Valge visa seima: vyras, paprastai megstantis riebu ir astru maista, ir sunelis, kuriam ne nesitikejau ipirsianti bent sauksta brokoliu. Viskas suejo 🙂 NUOSTABUS RECEPTUKAS!

  8. Puikus receptukas! O galima šiuos kukulaičius užsišaldyti, kad paskui kai pietums greit ko skanaus prireiks, būtų po ranka puikus variantas?

  9. Tobulo skonio kukulaičiai net ir išrankiausiam valgytojui šeimoje patiko Ačiū, Beata, už greitai pagaminamą skanią idėją

Rašyti komentarą