Anšlaginis – valgiau visą savaitgalį ir kepsiu dar kartą! Esmė tokia: daug gero rimto cinamono (naudojau aišku SANTA MARIA), daug morkų ir daug obuolių, o dar kremas ant viršaus su karamelizuotais riešutais, ar reikia ko nors daugiau?
Aš rudenį ir šiaip visada sunaudoju didelius kiekius cinamono, nes žiauriai jį mėgstu, o obuolių pyragas be cinamono yra išvis kaip obuolys be obels… Šio pyrago idėja atėjo tiesiog iš pokalbio su dukra, tai paklausiau jos, koks tau yra skaniausias obuolių pyragas? Su daug cinamono ir su morkomis, atsakė ji… Tai va tokį ir iškepiau.
Geriausias šio rudens obuolių pyragas su morkomis
Pyragui:
Kremui:
Gaminimas
Kepame pyragą:
Pirmiausia išplakam kiaušinius su cukrum iki standžių putų. Sviestą ištirpinam ir galim truputį sviestą karamelizuoti. Tada lėtai supilam sviestą į kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą – tešla turi būti tiršta, nes daug drėgmės suteiks morkos ir obuoliai.
Morkas sutarkuojam smulkiai, o obuolius supjaustom kubeliais. Pabarstom obuolius dosniai SANTA MARIA cinamonu. Įmaišom morkas ir obuolius į tešlą. Kepam 180C temperatūroje apie 50 min kol iškepa.
Gaminame kremą:
Į keptuvę dedam riešutus ir cukrų ir kaitinam, kol cukrus ištirpsta ir riešutai karamelizuojasi bet atsargiai nesudeginam. Kremas paprastas kaip du kart du. Minkštą sviestą išplakam su cukraus šaukštu ir kreminiu sūriu. Riešutai atvėsta sukapojam beveik visus ir įmaišom į kremą, kitus pasiliekam papuošimui.
Kai atvėsta pyragas, tepam kremą. Papuošiam su riešutais ir mėgaujamės. Aš suvalgiau keturis gabalus, jei ne penkis ir labai geras tas SANTA MARIA cinamonas, jaučiasi gerai kaip turi būti.
Kremo galite negaminti, jei tingite, bus skanus ir be jo. Bet jei norit jau visai pasipuikuot ir padaryt kaip kavinėj ar į balių nešti tai kremas su karamelizuotais riešutais labai gerai karūnuos šį visą grožį. Cinamonas čia irgi ne paskutinėj vietoj, jis turi būti ne kartus ir ne prėskas, kitaip viską sugadinsit.
Man visada patiko SANTA MARIA cinamonas, jis saldaus subtilaus skonio, tai net ir padauginę jo, jausite citrusinių vaisių ir vanilės poskonius, o ne karčią medžio žievę… Beje, SANTA MARIA cinamonas turi ir ekologišką giminaitį.
Beata, labai gražiai atrodote!
Miela Beata, recepte minimas kreminis sūris, o gaminimo eigoje jau grietinėlės kremas, tai kuris variantas?:)
Ar vietoj kreminio sūrio galima naudoti grietinę ar jogurtą?
Negirdejau tokiu riesutu,ar galima kitais pakeist?
Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos 🙂 Ir ar galima daryti kremą be riešutų?
Nesupratau per kokia tarka morkas sutarkuoti?
Kokio dydžio skardoje kepėte? 🙂
Ar sviesto 160g ar 120g?
Sveiki o koks kreminis sūris?
Morkos dedamos virtos ar žalios ?
Kreminis suris – koks tai suris? “Ale” Philadelfia?
Kiausiniis dedamas visas ,ar tik baltymas ?
Sveiki,o kokį kreminį sūrį naudojote? (Pirmą kartą apie tokį girdžiu )
Sveiki, kreminis sūris – kokį jūs naudojote?
Morkos smulkiai? Burokine tarka at bulvine?
Kepant pusę porcijos mažo diametro formoje, trumpinti kepimo laiką? (:
Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos Ir ar galima daryti kremą be riešutų?
Mamma mia 🙂 koks skanus gavosi
Aš būtinai pabandysiu išsikepti, aš ne visus pyragus kepu bet man visi gaunasi ačiū Beta❤️
O kaip karamelizuoti sviestą?
visus receptus man gadina kiaušiniai. Kuo juos pakeisti? Niekuo.
Kokio dydžio formą naudoti šiam receptui?
Gaminsim 🙂
O riešutai dar kitaip vadinami pekano 🙂
Ar galiu naudoti maskarpones sūrį?
Sveiki. Ar galima sviestą keisti aliejumi? Jei taip, koks kiekis būtų analogiškas sviestui?
Sveiki,šio pyrago receptą išbandžiau dietiška – miltus pakeičiau migdolų miltais, cukrų- stevija. Gavosi puikiai, siūlau pabandyti
Man irgi įdomu kuo galima pakeisti kremini sūrį?
O gal kreminį sūrį galima pakeisti riebia grietine?
Ar galima rudą cukrų pakeisti medumi?
Kiek porciju butu is sio pyrago, kokio dydzio forma naudota?
Tikrai puikus! Aš dar įdėjau saują smulkintų cukruotų imbierų . Tikras šio rudens hitas!
kokio dydžio forma naudota?
Ar galima naudoti vietij philadephia maskarponės sūrį?
Prie tešlos – 160 g rudojo cukraus ir skliaustuose 40 g riešutų karamelizavimui. Tie 40 g papildomai ar iš tų 160 g? Prie kremo – 20 g cukraus į sviesto ir kreminio sūrio masę ir dar 60 g rudo cukraus vėl riešutams? Tai kiek į tešlą ir kiek riešutams? 1 šaukštas į kremą tai tikrai, o daugiau nelabai aišku. Bet tikiu, kad gerai gausis ir su mažiau cukraus.
Sveika Beata,
Sugunde sis pyragas, kadangi su pekano riesutais bet man kazkodel nesigavo isplakti kiausiniu iki standziu putu, ar per trumpai plakiau ar priezastis kitur Dar temperatura numazinau per 10°, tai kepiau 170° otkaitej, ir atrodo pyragas neiskilo, o tesla tokia slapia gavosi. Bandysiu dar syki tikrai. Gal pavyks geriau, bet skonis tobulai tobulas
Aciu kad ikvepiat kepti
Kremas 10 balų,o pats pyragas neiškilo,toks zakalas gavosi.Man įtarimą sukėlė morkų ir obuolių kiekis,jų turbūt yra per daug..
Kremas nerealus… Skonis dangiškas.. Bet va pyragas toks šlapias lyg ne iškilęs, manau per didelis obuolių ir morkų kiekis…