Geriausias šio rudens obuolių pyragas su morkomis
Komentarų: 59
Rugsėjo 08. 2021
Recepto iliustracija

Anšlaginis – valgiau visą savaitgalį ir kepsiu dar kartą! Esmė tokia: daug gero rimto cinamono (naudojau aišku SANTA MARIA), daug morkų ir daug obuolių, o dar kremas ant viršaus su karamelizuotais riešutais, ar reikia ko nors daugiau?

Aš rudenį ir šiaip visada sunaudoju didelius kiekius cinamono, nes žiauriai jį mėgstu, o obuolių pyragas be cinamono yra išvis kaip obuolys be obels… Šio pyrago idėja atėjo tiesiog iš pokalbio su dukra, tai paklausiau jos, koks tau yra skaniausias obuolių pyragas? Su daug cinamono ir su morkomis, atsakė ji… Tai va tokį ir iškepiau.

Porcijos ikona
Porcijos
10 asm.
Ingredientai
Pyragui:
Kremui:
Gaminimas
Kepame pyragą:
  1. Pirmiausia išplakam kiaušinius su cukrum iki standžių putų. Sviestą ištirpinam ir galim truputį sviestą karamelizuoti. Tada lėtai supilam sviestą į kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą – tešla turi būti tiršta, nes daug drėgmės suteiks morkos ir obuoliai.

  2. Morkas sutarkuojam smulkiai, o obuolius supjaustom kubeliais. Pabarstom obuolius dosniai SANTA MARIA cinamonu. Įmaišom morkas ir obuolius į tešlą. Kepam 180C temperatūroje apie 50 min kol iškepa.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Gaminame kremą:
  1. Į keptuvę dedam riešutus ir cukrų ir kaitinam, kol cukrus ištirpsta ir riešutai karamelizuojasi bet atsargiai nesudeginam. Kremas paprastas kaip du kart du. Minkštą sviestą išplakam su cukraus šaukštu ir kreminiu sūriu. Riešutai atvėsta sukapojam beveik visus ir įmaišom į kremą, kitus pasiliekam papuošimui.

  2. Kai atvėsta pyragas, tepam kremą. Papuošiam su riešutais ir mėgaujamės. Aš suvalgiau keturis gabalus, jei ne penkis ir labai geras tas SANTA MARIA cinamonas, jaučiasi gerai kaip turi būti.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Alternatyva

Kremo galite negaminti, jei tingite, bus skanus ir be jo. Bet jei norit jau visai pasipuikuot ir padaryt kaip kavinėj ar į balių nešti tai kremas su karamelizuotais riešutais labai gerai karūnuos šį visą grožį. Cinamonas čia irgi ne paskutinėj vietoj, jis turi būti ne kartus ir ne prėskas, kitaip viską sugadinsit.

Man visada patiko SANTA MARIA cinamonas, jis saldaus subtilaus skonio, tai net ir padauginę jo, jausite citrusinių vaisių ir vanilės poskonius, o ne karčią medžio žievę… Beje, SANTA MARIA cinamonas turi ir ekologišką giminaitį.

Komentarai
  • Ieva

    Kremas nerealus... Skonis dangiškas.. Bet va pyragas toks šlapias lyg ne iškilęs, manau per didelis obuolių ir morkų kiekis...

  • Jurga

    Kremas 10 balų,o pats pyragas neiškilo,toks zakalas gavosi.Man įtarimą sukėlė morkų ir obuolių kiekis,jų turbūt yra per daug..

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą