Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.
Gražieji vafliai ant pagaliuko
Vafliams:
Karamelei ir puošmenoms:
Gaminimas
Kepame vaflius:
Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi. Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.
Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.
Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko.
Išverdame karamelę:
Į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti.
Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais.
Labas as erika pileckaja man labai patinka beatos virtuve.As noriu su jia susipazinti ir su jia gaminti virtuveje.
Norėčiau paklausti, iš ko padaryti tie vaflių pagaliukai? Ar tai mediniai ledų, šiaudeliai, ar kas kita?
Ačiū
Sveiki, Beata, ar siuos vaflius galima kepti paprastoje vaflineje (ne senovineje, tokia sunki)?
Ar vietoj kefyro galima pilti piena?
Norėčiau pasiteirauti kiek maždaug vaflių gaunasi iš šito recepto? DĖKUI.
Sveiki, norejau paklausti ar galima sias sirdutes pasigaminti is vakaro??? Ar „neatpuls”? Nenusvirs nuo pagliuko?
Labai labai skbiai reikia atsakymo/patarimo 🙂
Vilma
kur perkate pagaliukus?