Taip aš bevartydama ir besijuokdama, bei besigrožėdama jo knyga, aptikau sriubos receptą – Aštuonkojų sriuba. Ir iš ten paėmiau įdėją vienam receptui. Tik pas Gustavą – kukuliai išvirti sriuboje, įmaišius makaronų, tai jie atrodo kaip aštuonkojai. O aš makaronus išviriau, suminkiau su kiaulienos ir paukštienos faršu ir iškepiau orkaitėje. Makaronai – traškūs, mėsa – minkšta. Puikus užkandis. Iki pilnos laimės kokių nors daržovių tetrūksta ir pomidorų padažo, o jį galite pagaminti ala Špinatas Bondauskas. Va štai tokie Gustavo knygos įkvėpti kukuliai išėjo.
Gustavo įkvėpti mėsos kukuliai su makaronais
Reikės:
Gaminimas
Makaronus išvirti pasūdytam vandeny.
Svogūną supjaustyti labai smulkiai.
Į mėsą berti prieskonius, kiaušinį, druską. Išmaišyti.
Spagečius išvirti, nuvarvinti, perlieti šaltu vandeniu ir dėti prie maltos mėsos, sumaišyti. Ne taip paprastai susimaišo, bet susimaišo, formuoti kukuliukus, kad jie būtų tokie – truputį mėsos, truputį spagečių apraizgytų.
Kepti 180-190C orkaitėje kepimo skradoje, padėjus ant grotelių, kad skystis nuvarvėtų.
Išsikeps ir be grotelių, tik gali būti tokie šlapi ir pažliugę. O jei ant grotelių, tai makaronai apskrunda, maloniai traškūs pasidaro ir mėsa minkšta.
Man klausimas iškilo, kiek laiko reikia kepti kukulius orkaitėje ?
Super idėja! Bandysiu :)))
Vakar gaminau, šeimynai patiko labai. Man tai pasirodė vos ne pusiau dietinis maistas 🙂 Vištiena buvo minkštutė ir sultinga, bet būtinai reikia pasidaryti kokių nors gaivių salotų prie šio patiekalo. Ačiū už idėją!
Aš tai taip dariau tik su dešrelėmis 🙂
reiks rytoj pabandyti padaryti! 🙂
na nemanau kad skanu ,bet pameginsiu pagamint
Beatuk, o džiuvesėliai i mėsą keliauja?
Na, va išskrudo. Su šviežių salotų salotom ir padažu (tomatas, sūris, krapai, majonezas) suėjo su lig paskutiniu trupiniu. Tik vienas dalykas man problema buvo: prikepė prie grotelių tie kukuliai ir uždėjus ant grotelių pradėjo slysti apačion…kaip jie jums, Beata, nenuvažiuoja į skarda?
Labai skaniai isejo, man patiko:) tik siulyciau nepadaugint makaronu, geriau maziau negu daugiau.
Beata,
ačiū už idėją. Aš bandysiu gaminti be džiuvesėlių. Gal sulips… Valgėme viską pilna burna. Dabar turime alergija kiaušiniams, pieno produktams, kviečiams, miežiams ir rugiams. Jau galva nebeišneša ką tam vaikui įdomensnio pagaminti…
Tikiuosi rasiu spagečių iš kokių ryžių ar avižų miltų.
Superinis receptas… Vieną kartą pabandžiau, tai dabar negaliu atsiginti šeimynos- kai tik laisvą dieną turiu (kaip šiandien) visada turiu užsakymą šitam receptui 😀
Kiek žmonių maždaug pakanka pavalgydinti su šia porcija? 🙂