Va čia tai žaibiškas būdas paruošti puikius šventinius pietus ar vakarienę. Jei norisi, kad lašiša sužibėtų kitomis spalvomis nei per savaitgalio pietus, į pagalbą pasitelkite THOMY figų ir garstyčių padažą – jis lašišos kepsniui suteiks šventiškumo, o žuvis tokiame pagarde iškeps dar sultingesnė ir aromatingesnė. Beje, su šiuo šiltu THOMY figų ir garstyčių padažu, pagardintu grietinėle, skanaukite ne tik žuvį, bet ir virtas bulves ar kitas daržoves.
Karališka lašiša švelniame figų, garstyčių ir grietinėlės padaže
Reikės:
Gaminimas
Nedideliame puode sultinį sumaišome su grietinėle ir pakaitiname iki virimo. Tada įmaišome 8 šaukštus salotų padažo THOMY su figomis ir garstyčiomis.
Į didelį kepimo indą guldome lašišos filė. Žuvį pabarstome druska ir į kepimo indą supilame salotų padažą THOMY su figomis ir garstyčiomis bei grietinėle. Viską siunčiame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Vienas didelis lašišos gabalas keps apie 15–20 minučių, o mažesniems užteks ir 8–10 minučių. Iškepusią žuvį gardiname citrinos riekelėmis. Tokį lašišos kepsnį rekomenduojame patiekti su briuseliniais kopūstais, virtais brokoliais ar bulvytėmis.