Pratęsiant prieš tai pradėtą jūros temą, pristatyti norėčiau labai paprastą ir prabangų patiekalą. Kai gyveni prie jūros ir šalia turgaus, tai ten nulėkti ir parsinešti maišą krevečių yra panašiai kaip mums, mirtingiesiems, į turgų ankstyvų braškių nulėkti. Nepagalvokite, aš tikrai neperku krevečių kas dieną. Tiesą sakant, tik labai ypatingomis progomis arba kai būnu ten, kur jų apstu – tai yra, kaip pas tuos draugus, kur prie senio ir jūros gyvena… Krevetės yra brangus dalykas, ir tikrai beveik išmislas, be kurio mes tikrai gražiai galime apsieiti. Juolab, kad besaikis jų vartojimas nėra labai geras dalykas gamtai, nes jų poreikis didelis, jų mažėja, jų fermos kenkia gamtai ir t. t. Noriu pasakyti, kad dalykas valgomas ne kiekvieną dieną, ir kai jau valgai, tai turi labai savimi džiaugtis ir daryti tai du kartus per metus… Dar vienas dalykas, kuris stabdo bent jau mano vartojimą, tai yra kaina, nes, kaip žinia, dalykas nepigus… Be to, neaptinkamas taip paprastai, kaip kokia vištienos šlaunelė…
Karališkos krevetės keptuvėje paprastai
Reikės:
Gaminimas
Krevetėms truputėlį apkarpome ūsus ir kojeles, kad nestyrotų.
Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto.
Kai aliejus įkaista, sumetame nelukštentas krevetes ir pakepame jas apie porą minučių.
Dedame česnaką su druska, petražoles, čili pipirą.
Pavartant kepame dar kokias 2-3 minutes kol jos iš pilkai baltų tampa rausvos, koralinės ir truputį susiriečia. Svarbu nesudeginti česnako ir neperkepti krevečių, nes jo tampa kietokos.
Valgome taip: nurauname galvas, išlukštename ir su duona suvartojame visas sultis, iš jų išbėgusias ir su aliejumi, česnaku bei druska susimaišiusias. Viskas labai paprasta.
Ačiū Beata, Tu osom.
Ačiū Beata, Tu osom.
Skanumėlis! niam niam
Labai skanu ir kas svarbiausia labai paparasta pagaminti ačiū tau Beata
Paprasta ir labai skanu 🙂
Paprasta ir labai skanu 🙂
Labai geras receptas. Tai bus mūsų mėgstamiausias:) Ačiū:)
O kiek tų krevečių?
Sveiki norėjau paklausti ar tie čili pipirai būtini 😀
Ačiū
Sveiki norėjau paklausti ar tie čili pipirai būtini 😀
Ačiū
norėčiau atsakymo 🙁 🙁 🙁
As dejau sweet chilli padazo o ne cili pipira, tai buvo NERELU
As dejau sweet chilli padazo o ne cili pipira, tai buvo NERELU
čia žalios krevetės, ne virtos ?
valgiau valgiau net persivalgiau ypac skanu vynu gausiai uzgeriant
Siandien pirma kart pabandziau pakept krevetes ir pasirinkau Beatos recepta ir labai patiko kepsiu dar ir dar! Aciu
Siandien pirma kart pabandziau pakept krevetes ir pasirinkau Beatos recepta ir labai patiko kepsiu dar ir dar! Aciu
Skanumelis , Tik as panaudojau truputi apvirtas krevetes. 🙂
Eisiu kept, kol šeima dar miega.Ūsų nekarpysiu, bus baisiau.HALO+VYNAS!
Ačiu labai skanu….
Ačiu labai skanu….
O lukštentas galima dėti?
nes brrr, negaliu jų lukštenti..
Ar tiktų toks receptas didžiosioms tikginėms krevetėms? Ar ne per didelės jos tokiam ruošimo būdui?
Ar tiktų toks receptas didžiosioms tikginėms krevetėms? Ar ne per didelės jos tokiam ruošimo būdui?
Nu ir klausimeliai! Kas jus augino? Vilkai miske? Gal jums dar kiausinio virimo recepto reikia?
Nerealiai skaniai gavosi krevetes:) kaip gerai kad yra beatos patarimai,aciu!!!!!!
Gal patarsite kur Vilniuje arba Kaune gauti žalių krevečių?
Ar tinka šaldytos?
Aciu Beata
Gavosi super
„Truputėlįo”?
Prisipazinsiu – neesu kreveciu fane. Bet siandien uzsimaniau butent ju ir nusipirkau. Pradejau ieskoti recepto, kaip pagaminti… aisku radau nuo iki… todel sove mintis: reikia paziureti, ka Beata siulo, nes tikrai viskas bus paprasta. Ir zinoma nenusivyliau!!!! Paprasta, greita ir skanu! Aciu!!!
Pradesiu megti krevetes
siaubas,o ne receptas-gadinimas produkto,keista,kaip dar ciberzoles nepasiule
Susigunžiau išsikepiau, skonio gavosi nerealaus!! Bet kazko sunkiai išsilukštena:( kažin čia dėl ko??
reiškia perkepei…
Tokių tobulų krevečių nesu valgius net jokiame Vilniaus prestižiniame restone! Padažas ir duona yra privaloma šiam receptui! 10balu!!
Super. Man labai patiko. Zmona dar uzsuprase. Fantastika.
Super. Man labai patiko. Zmona dar uzsuprase. Fantastika. Bus musu megstamiausias
na ziuresim ar ir vyrams cia ne per didelis issukis !!!!
Sveiki, o šis receptas tinka jau virtom , lukštentom krevetėm?:)
Puikus ir paprastas receptas!
Jei nevirtos nelukštenkos karališkos krevetės ilgai pabuvo ledo kameroje – kaip jas paruošti kepimui? Labai noriu, kad pavyktų.
Tobulas receptas, laaaabai skaniai gavosi
Aciu, Beata, puikus receptas. As ji dar siek tiek paivairinau pagal save – baigiant kepti truputi apsaksciau laimo sultimis, zuvies padazu ir slakeliu balto vyno. Labai gerai gavosi. Beje, gaminau wok keptuveje – labai patogu. Dar karta dekui.
Nuostabu. Lengva paruošti. Tirpsta burnoje 🙂 Žinoma, šlakelis balto vyno į padažą nusėdo 🙂
Geriausias receptas kiek esu bandęs. Paprastas ir tobulas… AČIŪ 😉
Gyvenu uzsienyje daug metu, vet nesu niekur mates, jog kept su galvom kas lieptum ( gi ten visos ismatos). Ir be to per nugara eina viduriai. Sorry bet su galvom tikrai nekepciau ✌️