Spausdinti

Puikus garnyras prie šventinių patiekalų. Ypač prie kalakuto kojos.

Kaštainiai su briuseliniais kopūstais

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Reikės:

300 g kaštainių
300-400 g briuselinių kopūstų
saujos džiovintų grybų
100 g šalto rūkymo šoninės
gabalėlio sviesto
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Džiovintus grybus iš anksto užplikome verdančiu vandeniu, kad išmirktų.

2

Mažu, aštriu peiliuku įpjauname kiekvieno kaštainio luobelę. Taip įpjautus kaštainius beriame į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu ir verdame 15-20 minučių.

3

Kol kaštainiai verda, imamės briuselinių kopūstų – nupjauname jų kotelius, nulupame apdžiūvusius viršutinius lapelius ir perpjauname kiekvieną pusiau.

Reklama
41011
4

Briuselinius kopūstus suverčiame į gerai pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame vos 1-1,5 min., kad jie dar liktų maloniai traškūs. Kopūstų vandenyje nepaliekame, greit nukošiame ir perliejame šaltu vandeniu.

5

Išmirkusius džiovintus grybus supjaustome gabaliukais.

6

Išvirtus kaštainius šiek tiek atvėsiname ir pirštais nulupame kiekvieno luobelę. Tam juos pradžioje ir įpjovėme – kad būtų lengviau nulupti. Kaštainio branduolius galima truputėlį sutrupinti.

7

Rūkytą šoninę supjaustome gabaliukais ir siunčiame į keptuvę. Ten pat sudedame ir smulkintus džiovintus grybus, įdedame gabalėlį sviesto. Pakepiname, kol šoninė gražiai apskrus. Beriame į tą pačią keptuvę kaštainius ir briuselinius kopūstus. Viską lengvai pamaišome ir labai trumpai pakepiname.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą