Geriausia braškės draugė anglams – grietinėlė, o mes mieliau jas triname su pienu ir kefyru, nors man skaniausios tiesiog šviežios. Mano draugė Laura prisimena, kad vaikystėje jai skaniausia buvo braškės su kondensuotu pienu.
Keksiukai su braškių įdaru ir braškių karūnėlėmis
Keksiukams:
Įdarui:
Gaminimas
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad gerai suputotų (apie 5 minutes).
Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą, dar paplakite.
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į skystą masę.
Kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes.
Saują braškių sutrinkite maisto smulkintuvu, kad susidarytų tyrelė.
Grietinę sumaišykite su dviem šaukštais rudojo cukraus.
Iškepusio ir šiek tiek pravėsusio keksiuko viduryje išpjaukite skylutę, kaip stogelį, į ją įpilkite trintų braškių tyrelės. Braškę padažykite į grietinės masę, apvoliokite likusiu cukrumi, tada patupdykite ją ant keksiuko.
Sveiki,
Truputį ne į temą, bet yra taip, kad gavau Beatos kepinių knygą ir vis kepu, kepu, kepu…. 🙂 Tik neduoda ramybės scones receptas: labai skanūs sausiainiai, tik knygoje parašyta kepti 10-12 min., o man gaunasi 2-3 kartus ilgiau… Viską darau pagal receptą, dedu į įkaitintą orkaitę 200 C, net pačius sausainius darau plonesnius ir mažesniu nei parašyta, o vis tiek tenka kepti ilgai. Kas ne taip?
Manau, kad orkaites kaitina skirtingai 🙂 Pvz, mano sesers orakiteje viskas iskepa daug greiciau, nes ji yra siek tiek mazesne uz manaja 🙂
skanus keksiukai,tikrai gerai pavyke:-)