Vištai:
Daržovėms:
Gaminimas
Kaip paruošti vištą:
Nuo čiobrelių nurenkame gležnus lapelius, nuo rozmarino spygliukus nuplėšome ir supjaustome, česnaką sutriname ir dedame prie žolelių, beriame druskos, raudonėlio (jei turite šviežio raudonėlio, galite ir jį naudoti), viską sumaišome.
Pasigamintu prieskonių mišiniu įtriname vištą.
Į vištos kiaurymę įdedame nulupą svogūną.
Kaip paruošti daržoves:
Daržoves supjaustome ir sudedame į dubenį.
Nulupame česnako viršutinį sluoksnį, suskaidome skiltelėmis. Dedame prie daržovių, beriame prieskoninių žolelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis), aliejaus, druskos, pipirų ir spaudžiame citrinos sulčių.
Viską sumaišome rankomis, kad prieskoniai ir druska gražiai, vienodai pasiskirstytų ant daržovių.
Vištą dedame į skardą, šalia dedame daržoves.
Pašauname į iki 220 C įkaitintą orkaitę, tokioje temperatūroje kepame 10 min., po to sumažiname temperatūrą iki 160 C ir kepame apie 2 val. Po dviejų valandų višta minkštutėlė, iškepusi, daržovės – minkštos, saldžios, ypatingos, o aplinkui pilna malonaus skysčio.
man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu
man tik parupo kur uk arba airijoj butu galima nusipirkti ciobrelio, nu kiek as jo ieksau nerandu
Kada kepu visa vista, „pasodinu” ja ant stiklainio su vandeniu!!! Kai iskepa buna toookia sultinga, tiesiog tirpsta burnoje.
dar vista idomiai darau: isimi graziai vistos kaula taip kad liktu odele, kulseles ir sparneliai. Tada krutineles mesa ir dar truputi dasiperku vistienos, supjaustau mazais gabaliukais, suri kubeliais, marinuotu grybu(laaabai skaniai gavosi su voveraitemis, bet manau ir pievagrybiai tikrai tiktu). Deti druskos, pipiriuku ar taip kokiu prieskoniu, cesnako, uzdeti truputi majonezo ir siuo idaru idaryti vista. Zodziu dedu idaro taip kad gaunasi ir vel vistyte. Susiuvu kad idaras neiskristu ir kepu orkaiteje. Kai kada idara pakepinu pries idarant vista. Gaunasi skaniai ir idomiai 🙂
Iškepiau vakar tą vištą. Nu super super super! Ir daržovės šalia nupostabiai gavosi.
Įdomu, jei kalakutą ar žasį taip pat kepti, gautusi ar nelabai?
O darzoves supjaustyti, ar nepjaustytas kisti i orkaite?..
Ach kaip gaila, kad mano mieste ir su žiburiu nerandu saldžiųjų bulvių, kokios jos man skanios. Bet manau ir be jų bus labai skanu 🙂
O ar vista ir darzoves reikia vartyti kol kepa? ar i skarda nereikia ipilti siek tiek vandens?
As Kaledoms kepiau ant alaus butelio tik buvau pripilysi 100% apelsinu sulciu, nes vista valge ir vaikai tai pagalvojau gal alus nelabai tinka. Iskepe super sultinga mesa kaip reikiant, net vistos krutinele kuri paprastai buna sausoka buvo sultinga. Paraginsiu visas isbandyti toki kepimo buda, nes nepavykti tiesiog negali.
Teisingai supratau – alaus butelis ar stiklainis su vandeniu ar pan, skysčiu įkišamas į vištą??? Noriu pabandyti, bet bijau, kad nesprogtų.. Ar gali tas stiklainis kepimo metu kontaktuoti su skarda, ar vistelę reikia taip „pasodinti”, kad nesiliestų? 🙂 juokingai čia skamba, bet būčiau dėkinga už daugiau komentarų apie tai.
Nerealiai skanu. Kepaiu su daržovėmis. Viskas puikiai pavyko. Ačiukas už puikų receptą.