Spausdinti

Greitas ir gardus orkaitėje keptas plovas, kai pusę darbo nuveikia padažas „Daržo choras”. Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų pomidorų padažą „Daržo choras”, uždengiate ir pamirštate. „Daržo choras” turi tiek skanumo ir daržovių, kad daugiau nieko tikrai netrūks. Galite panašiai pasiruošti ir su kuskuso kruopomis, bus dar greičau. Beje, „Daržo choras“ pagerins visus lietuviškus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Šis padažas greitai susidraugaus ir su jūsų sriuba, ir balandėliais ar lėtai gaminamu troškiniu. Netrukus bus dar daugiau idėjų, ką su šiuo gražuoliu galima nuveikti virtuvėje.

 

 

Keptas plovas

0
komentarai
25
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

1,5 stiklinės laukinių ir ilgagrūdžių ryžių
2-3 šaukštų aliejaus
2-3 morkų
1 poro
1 stiklainio „Daržo choras” padažo
1 stiklainio vandens
2 lauro lapų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau ir dar ilgesnėmis juostelėmis. Porą supjaustykite griežinėliais.

2

Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite morkas ir porą, apkepkite kelias minutes.

3

Nuplaukite ryžius, nusunkite juos. Suberkite į keptuvę ir apkepkite 2-3 minutes vis maišydami.

Reklama
41011
4

Tada supilkite „Daržo choras” padažą, vandenį, įberkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 minučų  arba uždenkite dangču ir įdėkite į orkaitę 25 minutėms. Ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Bet į plovą juk nededama jokio pomidorų padažo! Čia greičiau ryžių troškinys su daržovėm 🙂

  2. O aš šiandien per kelias „Iki” Kaune pervažiavau ir visur radau tik Ponas Pomidoras ir Daržo Choras, o Tikro Italo, kurio ir ieškojau- nėra. Ir ne tai, kad išpirkta, bet net etikečių nėra 🙁 Na nusipirkau Daržo Chorą ir mėginsim plovą vietoj lazanijos 🙂

  3. Labai skanus patiekalas, nesu ankščiau gaminęs, bet pabandžiau – patiko ir nuo šiol bandysiu viską pasigaminti ką rasiu Jūsų svetainėje. 🙂
    Ačiū.

  4. na, dariau ir aš. Tsakant, karštas atsiliepimas.
    Man neišėjo, viską dariau pagal receptą. Teko „kept” beveik 2 valandas ir dapilt dar kokį litrą vandens. Po 20 min ryžiai buvo kieti, o po tų 2 valandų pervirę, veik košė….
    Vyrui aišku trūko mėsos 😀
    Padažo rado pirmoj IKI, į kurią užsuko. Klaipėdoj, Studlende.
    Kiekis turbūt kokiem 4 žmonėm, liko daaaug.
    Iš esmės skanu, bet jaučiuos nusivylus savim. Ir taip nemėgstu gamint, o dar sakykim nesekmė 🙂

  5. Ačiū, Beata, už puikų troškinio (ne plovo) receptuką. Su malonumu mūsų šeimyna jį suniamniojo! Ačiū Jums už idėjas, optimizmą ir linkime niekada nepristigti jų

Rašyti komentarą