Keptas plovas
Komentarų: 25
Gruodžio 08. 2014
Recepto iliustracija

Greitas ir gardus orkaitėje keptas plovas, kai pusę darbo nuveikia padažas „Daržo choras”. Plovą galima ir orkaitėje pasigaminti. Šio esmė – truputį paskrudinti ryžius ir daržoves. Paskui jau tik supilat cukinijų, morkų, paprikų, porų, krapų, petražolių pripildytą trintų pomidorų padažą „Daržo choras”, uždengiate ir pamirštate. „Daržo choras” turi tiek skanumo ir daržovių, kad daugiau nieko tikrai netrūks. Galite panašiai pasiruošti ir su kuskuso kruopomis, bus dar greičau. Beje, „Daržo choras“ pagerins visus lietuviškus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Šis padažas greitai susidraugaus ir su jūsų sriuba, ir balandėliais ar lėtai gaminamu troškiniu. Netrukus bus dar daugiau idėjų, ką su šiuo gražuoliu galima nuveikti virtuvėje.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau ir dar ilgesnėmis juostelėmis. Porą supjaustykite griežinėliais.

  2. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite morkas ir porą, apkepkite kelias minutes.

  3. Nuplaukite ryžius, nusunkite juos. Suberkite į keptuvę ir apkepkite 2-3 minutes vis maišydami.

  4. Tada supilkite „Daržo choras” padažą, vandenį, įberkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 minučų  arba uždenkite dangču ir įdėkite į orkaitę 25 minutėms. Ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Komentarai
  • Arnas

    pabandisiu padaryti plova

  • Edita

    Ačiū, Beata, už puikų troškinio (ne plovo) receptuką. Su malonumu mūsų šeimyna jį suniamniojo! Ačiū Jums už idėjas, optimizmą ir linkime niekada nepristigti jų

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą