Puikus ir lengvas desertas!
Kepti obuoliai portugališkai (Macas assadas)
Reikės:
Gaminimas
Iš kiekvieno obuolio išimame graužtuką (didelis pagalbininkas šiuo atveju būtų kažkieno išgalvotas genialusis graužtukų išėmikas) ir vos įpjauname obuolius peiliu, kad šie kepdami nesutūptų, o gražiai išsišieptų.
Indo, kuriame keps obuoliai orkaitėje, dugną pabarstome cukrumi, ant jo tupdome obuolius.
Sumaišome cukrų su cinamonu ir įberiame į obuolio viduriuką, įkišame po trumputę cinamono lazdelę.
Apšlakstome obuolius vandeniu, Porto vynu ir kepame gerai įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 minučių.
pabandysiu šiandien ta patį padaryti su kriaušėmis, tik kriaušes nulupsiu ir neišiminėsiu graužtuko 😀 sėkmės man 😀
p.s. įtariu, kad kriaušėms 20 minučių bus per daug…
Kalbant/rašant taisyklingai lietuviškai būtų „graužtukų išėmiklis”, ne išėmėjas. Priesaga „ėj” vartojama kalbant apie žmones, o ne daiktus. : )
[…] su tamsios mėsos patiekalais. Per praėjusias Kalėdas su mama jį išbandėme su antiena ir keptais obuoliais. Taip pat jis, mano manymu, puikiai papildys patiekalus, kuriuose naudojami […]