Kepti obuoliai portugališkai (Macas assadas)
Komentarų: 5
Kovo 20. 2012
Recepto iliustracija

Puikus ir lengvas desertas!

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Iš kiekvieno obuolio išimame graužtuką (didelis pagalbininkas šiuo atveju būtų kažkieno išgalvotas genialusis graužtukų išėmikas) ir vos įpjauname obuolius peiliu, kad šie kepdami nesutūptų, o gražiai išsišieptų.

  2. Indo, kuriame keps obuoliai orkaitėje, dugną pabarstome cukrumi, ant jo tupdome obuolius.

  3. Sumaišome cukrų su cinamonu ir įberiame į obuolio viduriuką, įkišame po trumputę cinamono lazdelę.

  4. Apšlakstome obuolius vandeniu, Porto vynu ir kepame gerai įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 minučių.

Komentarai
  • Apie kavos ir maisto derinimą - Beatos virtuvė

    […] su tamsios mėsos patiekalais. Per praėjusias Kalėdas su mama jį išbandėme su antiena ir keptais obuoliais. Taip pat jis, mano manymu, puikiai papildys patiekalus, kuriuose naudojami […]

  • Tarp kita ko

    Kalbant/rašant taisyklingai lietuviškai būtų "graužtukų išėmiklis", ne išėmėjas. Priesaga "ėj" vartojama kalbant apie žmones, o ne daiktus. : )

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą