Praėjusiais metais pirmą kartą užmačiau ar tai žurnale, ar užsienio bloge keptus ridikėlius. Aišku stambesnius objektus kepti yra patogiau nei visai mažučius ridikėlius, bet kodėl gi nepamėginus? Na ir skonis, žinokite, yra toks, kaip kokių keptų ropių ar topinambų, kažkas tarp jų. Kepti juos galima ir keptuvėje, ir ant grilio, o šalia siūlau neregėto skanumo ir lengvumo padažą.
Kepti ridikėliai su mangų padažu
Reikės:
Gaminimas
Pašaliname ridikėlių viršūnėlę ir šaknį. Juos pačius supjaustome skiltelėmis (kiekvieną į keturias dalis) arba pusiau.
Mangą perpjauname pusiau ir apipjovę kaulą atveriame dvi puseles. Minkštimą susmulkiname.
Į maisto kombainą dedame smulkintą mango vaisių, graikišką jogurtą ir kario prieskonius, sumalame į vientisą padažą. Būtent todėl svarbu, kad mangas būtų gerai prinokęs.
Ridikėlius beriame į įkaitusią kepsninę ar keptuvę ir kepame apie 5 min. arba kol paviršius karamelizuosis ir ridikėliai sušils.
Patiekiame kaip priedą prie kepsnių arba kartu su padažu kaip užkandį.
Kur pirkti graikišką jogurtą? Kas galėtų jį atstoti?
Graikiško jogurto būna pieno skyriuje šalia visų kitų jogurtų. Galbūt ne kiekvienoj parduotuvėj, bet didesnėse tikrai rastumėt: ) man tai jis nepakeičiamas ir labai skanus, savo skoniu ir konsistencija, sakyčiau, kažkas tarp natūralaus jogurto ir grietinės: )
Gal grietinė arba natūralus jogurtas?
Graikiško jogurto yra didesniuose prekybos centruose (Hyper Rimi, Hyper Maxima Akropolis). Jį gali pakeisti turkiškas ar tiesiog natūralus, tirštesnės konsistencijos jogurtas (pvz. lenkiškas Bakoma, būna net ir mažiausiose Maksimose) . O vat su prinokusiais mangais Lietuvoje bėda 🙂
jooo,prinokes mango,kaip is fantastikos skyriaus 🙂 o jei ji perku kieta,pasidedu silciau,jis dar turi sansu prinokti ar visgi neskanu bus???
kepti ridikėlius – kažkokia nuodėmė. Juos žalius valgyti reikia. Nesityčiokime iš maisto 🙂
[…] Kepti ridikėliai su mango padažu. Skonis, žinokite, yra toks, kaip kokių keptų ropių ar topinambų, kažkas tarp […]