Kepto moliūgo ir kynvos salotos
Salotoms:
Užpilui:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
Moliūgą nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pašlakštome aliejumi, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Beriame į skardą, greta įmetame šalavijo lapelius ir lauro lapus. Kepame apie 45 min.
Išverdame kynvos kruopas (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės).
Pasiruošiame užpilą sumaišydami visus ingredientus.
Sumaišome kynvos kruopas, keptą moliūgą, razinas ir moliūgų sėklas. Pašlakstome užpilu ir viskas, valgome.
Šiandien prapjoviau paskutinįjį moliūgą, nuo rudens jis gyveno vaikų žaislų dėžėje :), nesitikėjau, kad dar bus toks kvapnus ir saldus. Turiu klausimėlį, ką galima naudoti vietoj kynvos kruopų?
Kažkoks nesusipratimas, o ne salotos:-/ Tiesiog košė su džiovintais vaisiais bei keptu moliūgu ir tiek:-) Apelsino nesijaučia, rūgšties per mažai, alyvų aliejaus poskonio per daug – neverta vargo:-)
Mano mazoji nevalgiuke ivertino puikiai, tiksliau, man net nepaliko, pavyko tik paragauti 🙂 dejau razinu 2saujas, apelsinu sulciu – 2saukstus, ir vietoj moliugo – saldziaja bulve (nes buvo isvirta ir nezinojau, kur sunaudot). Taip pat nenaudojau medaus, nes kazkaip nemegstu jo patiekaluose. Visai nieko patiekalas, turint omenyje tai, kad kynoja nera skanu man asmeniskai
Labai trūksta skonio intensyvumo, tačiau vaikučiams – manau puikus variantas : )