Jeigu liko keptų burokėlių ir obuolių, pusė kelio jau nueita. Tuomet tereikės ekologiško daržovių sultinio „Maggi“, kad viską sujungtumėte į vieną švelnią trintą sriubą. O jei likučių neturite – nieko tokio. Obuolius ir burokėlius sumesite į skardą ir iškepsite!
Keptų burokėlių ir obuolių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Obuolius nulupame, išimame jų sėklalizdžius ir padalijame į keturias dalis. Obuolius ir burokėlius dedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską rankomis pamaišome, kad tolygiai pasidengtų, ir pašauname į 180 ℃ orkaitę. Kepame, kol burokėliai suminkštės, apie 40–50 min.
Puode storesniu dugnu įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, pasmulkintus salierus ir tarkuotas morkas. Pamaišydami kepame, kol svogūnai pagels, o morkos bei salierai suminkštės.
Į puodą suverčiame keptus obuolius ir burokėlius. Užpilame maždaug litru vandens. Kai užverda, sutrupiname 2 kubelius ekologiško „Maggi“ sultinio. Jei norisi, įberiame druskos ir leidžiame daržovėms pavirti dar 5 minutes.
Sutriname maisto smulkintuvu. Patiekiame su skrudintomis moliūgų arba kanapių sėklomis.