Spausdinti

Jeigu liko keptų burokėlių ir obuolių, pusė kelio jau nueita. Tuomet tereikės ekologiško daržovių sultinio „Maggi“, kad viską sujungtumėte į vieną švelnią trintą sriubą. O jei likučių neturite – nieko tokio. Obuolius ir burokėlius sumesite į skardą ir iškepsite!

Keptų burokėlių ir obuolių sriuba

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

3 didelių burokėlių ir 3 didelių obuolių (arba apie 600 g jau iškeptų burokėlių ir obuolių)
2 salierų stiebų
2 morkų
2 kubelių ekologiško daržovių sultinio „Maggi“
šaukštelio džiovintų arba šviežių čiobrelių
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
moliūgų arba kanapių sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Obuolius nulupame, išimame jų sėklalizdžius ir padalijame į keturias dalis. Obuolius ir burokėlius dedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską rankomis pamaišome, kad tolygiai pasidengtų, ir pašauname į 180 ℃ orkaitę. Kepame, kol burokėliai suminkštės, apie 40–50 min.

2

Puode storesniu dugnu įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, pasmulkintus salierus ir tarkuotas morkas. Pamaišydami kepame, kol svogūnai pagels, o morkos bei salierai suminkštės.

3

Į puodą suverčiame keptus obuolius ir burokėlius. Užpilame maždaug litru vandens. Kai užverda, sutrupiname 2 kubelius ekologiško „Maggi“ sultinio. Jei norisi, įberiame druskos ir leidžiame daržovėms pavirti dar 5 minutes.

Reklama
41011
4

Sutriname maisto smulkintuvu. Patiekiame su skrudintomis moliūgų arba kanapių sėklomis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą