Keptų burokėlių ir obuolių sriuba
Komentarų: 0
Balandžio 20. 2021
Recepto iliustracija

Jeigu liko keptų burokėlių ir obuolių, pusė kelio jau nueita. Tuomet tereikės ekologiško daržovių sultinio „Maggi“, kad viską sujungtumėte į vieną švelnią trintą sriubą. O jei likučių neturite – nieko tokio. Obuolius ir burokėlius sumesite į skardą ir iškepsite!

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Obuolius nulupame, išimame jų sėklalizdžius ir padalijame į keturias dalis. Obuolius ir burokėlius dedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską rankomis pamaišome, kad tolygiai pasidengtų, ir pašauname į 180 ℃ orkaitę. Kepame, kol burokėliai suminkštės, apie 40–50 min.

  2. Puode storesniu dugnu įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, pasmulkintus salierus ir tarkuotas morkas. Pamaišydami kepame, kol svogūnai pagels, o morkos bei salierai suminkštės.

  3. Į puodą suverčiame keptus obuolius ir burokėlius. Užpilame maždaug litru vandens. Kai užverda, sutrupiname 2 kubelius ekologiško „Maggi“ sultinio. Jei norisi, įberiame druskos ir leidžiame daržovėms pavirti dar 5 minutes.

  4. Sutriname maisto smulkintuvu. Patiekiame su skrudintomis moliūgų arba kanapių sėklomis.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Daugiau receptų su:
Maggi sultiniai Trinta sriuba
Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą