Spausdinti

Šios salotos turi galybę variacijų. Jei Kūčioms ruošiame maistą be pieno produktų ar mėsos, tai eilinę dieną galite į salotas įpjaustyti fetos tipo sūrio ar keptos paukštienos. Bus ir sotu, ir gaivu. 

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis ir skrudintomis sėklomis

0
komentarai
1
Reklama
41010

Reikės:

2 burokėlių (apie 300 g)
šlakelio kepti tinkamo aliejaus
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukštų sėklų mišinio
2 didesnių kriaušių (apie 300 g)
0,5 citrinos sulčių
2 šaukštų granatų sulčių (arba 1 šaukšto granatų padažo „Naršarab“)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Burokėlius nulupame, supjaustome į keturias ar šešias dalis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palaistome trupučiu aliejaus, pabarstome druska ir šauname į orkaitę. Kepame 200 °C temperatūroje kepimo iš abiejų pusių režimu apie valandą. Paliekame atvėsti.

2

Įkaitiname sausą keptuvę ir suberiame sėklas. Galima naudoti pirktinį mišinį arba dėti po šaukštelį saulėgrąžų, moliūgų, sezamų ir linų sėmenų. Kaitiname, kol sėklos pradės skleisti malonų aromatą. Suberiame į lėkštę atvėsti.

3

Kriaušes perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais, juos pašlakstome pusės citrinos sultimis. Burokėlius supjaustome tokio pat kaip kriaušių dydžio kubeliais ir suberiame į salotinę. Užpilame granatų sultis arba padažą, sudedame kriaušes ir viską kruopščiai sumaišome.

Reklama
41011
4

Dedame į serviravimo indą ir gausiai pabarstome kepintomis sėklomis.

Ingredientai
Patarimas

Rinkitės intensyvaus skonio, sultingas rudeninių veislių kriaušes.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą