Moliūgas ir mano virtuvėje stukso sau ramiausiai, ir dar tikrai pastovės. Štai sriubos receptas, ji beveik įprasta naujumo ir šventiškumo ir dar daugiau moliūgiškumo suteikia čili, kumino ir moliūgo sėklų pagardas kuris uždedamas ant viršaus. Moliūgas yra stipri daržovė prieskonius „pakelia“ puikiai.
Trinta keptų moliūgų sriuba su sūrio skrebučiais
Sriubai reikės:
Sūrio skrebučiams:
Čili pipirų ir kumino pagardui reikės:
Gaminimas
Verdame sriubą:
Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustę gabalėliais sudedame į kepimo skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šviežiai maltais pipirais, druska, paplėšome šviežių suplėšytų šalavijo lapelių, o šalia padedame keletą nelukštentų česnako skiltelių. Pašauname į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 25 minutes, kol moliūgas suminkštės.
Į paruoštą sultinį iš luobelės išspaudžiame česnakų tyrelę bei sudedame keptus moliūgo gabalėlius su šalavijais ir pastatome puodą virti.
Kai sriuba užverda, sutriname ją elektrine trintuve. Paraugaujame ir dar, jei trūksta, paskaniname pipirais ar druska.
Pilame sriubą į lėkštę ir pagardiname paruoštu kumino, čili bei moliūgų sėklų pagardu bei/ arba patiekiame su sūrio skrebučiais.
Gaminame skrebučius:
Supjaustome i ciabbatą ar kitokia baltą duoną stambiomis riekėmis. Kiekvieną jų statmenai suraikome gabalėliais. Iš vienos riekės išeis 5-6 skrebučiai.
Skrebučius klojame į kepimo skardą, kiekvieno jų paviršių patepame alyvuogių aliejumi, kad skrebučiai būtų traškūs. Šauname į 190 laipsnių orkaitę ir skrudiname kol viršus gražiai paskrus.
Apskrudusius skrebučius pabarstome paprikos milteliais bei tarkuotu kietuoju ar fermentiniu sūriu ir vėl trumpam grąžiname į orkaitę, kol sūris išsilydys. Patiekiame su sriuba.
Gaminame pagardą sriubai:
Išsėkliname bei smulkiai sukapojame čili pipirą.
Į įkaitintą keptuvę, pilame alyvuogių aliejų ir smulkintą čili pipirą. Šiek tiek pakepinę, beriame žiupsnelį malto kumino, druskos ir saujelę moliūgo sėklų. Šiek tiek paskrudinkime, kol sėklos ims spragsėti. Nepamirškime pamaišyti.
Paruoštu pagardu paskaniname lėkštėje patiektą sriubą.
Labai patiko zodis – issekliname pipira! Nerealiai!
Sriubyte gavosi neispasakyto skonio-net mano broliui ir ,,angliskai,, jo seimai labai patiko ( keista, taciau jie moliugu sriubos niekada nebuvo ragave). Ypac gera skoni suteikia cesnakas!!!Nuostabi sriubyte!!!!!
Fainučiai receptukai 😉
Tik man toks egzistencinis klausimas iškilo – kuminas ir kmynas yra vienas ir tas pats ar ne? 😀
Na va, tokias sriubas tai aš ir mano vyras mėgstam be galo, niekas neužkliuvo, sriuba tiesiog paaasakiška, viskas labai aiškiai aprašyta.
Labai atitaikytas aštrumas.
Nežinau, kam gali nepatikti ši sriuba. 10 balų.
niekada nemaniau kad galeciau valgyti moliuga, bet si sriubyte pasaka! o dar su skrebuciais ir lydytu suriu, nuostabu ! :)))
Beata, gal gali pasufleruoti, kur galima Lietuvoje rasti kumino įsigyti? Kauno prekybos centruose arba nepavyko atrasti, arba užslėptas kažkaip…
Ačiū 🙂
Dovanok, Beata, atsakysiu uz Tave:) Kumino labai paprasta rasti specializuotose prieskoniu krautuvelese.
Sveiki Beata,
ar sitai sriubai tinka naudoti angliskai vadinama Squash moliuga? Nes moliugu beros yra skirtingu.
Aciu.
Lauksiu atsakymo, nes penktadieni turiu 15 zmoniu pagaminti pietums sriuba, noriu pabandyti sita 🙂
kumino yra maximoje prie prieskoniu
Beata, nerandu atsakymo apie moliuga. Gal zinote, ar galima valgyti moliugo minkstima
kur isrenku seklas, toks su „suleliais „?
Jei galima, tai parasykite recepta, o gal i sriuba tinka?
Nuosirdus aciu
siuo metu neturiu cili pipiro, bet turiu tabasko padazo kaip manote jis tiktu ir idomu kiek jo naudoti?