Trinta keptų moliūgų sriuba su sūrio skrebučiais
Komentarų: 17
Spalio 18. 2012
Recepto iliustracija

Moliūgas ir mano virtuvėje stukso sau ramiausiai, ir dar tikrai pastovės. Štai sriubos receptas, ji beveik įprasta naujumo ir šventiškumo ir dar daugiau moliūgiškumo suteikia čili, kumino ir moliūgo sėklų pagardas kuris uždedamas ant viršaus. Moliūgas yra stipri daržovė prieskonius „pakelia“ puikiai.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Sriubai reikės:
Sūrio skrebučiams:
Čili pipirų ir kumino pagardui reikės:
Gaminimas
Verdame sriubą:
  1. Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustę gabalėliais sudedame į kepimo skardą. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šviežiai maltais pipirais, druska, paplėšome šviežių suplėšytų šalavijo lapelių, o šalia padedame keletą nelukštentų česnako skiltelių. Pašauname į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 25 minutes, kol moliūgas suminkštės.

  2. Į paruoštą sultinį iš luobelės išspaudžiame česnakų tyrelę bei sudedame keptus moliūgo gabalėlius su šalavijais ir pastatome puodą virti.

  3. Kai sriuba užverda, sutriname ją elektrine trintuve. Paraugaujame ir dar, jei trūksta, paskaniname pipirais ar druska.

  4. Pilame sriubą į lėkštę ir pagardiname paruoštu kumino, čili bei moliūgų sėklų pagardu bei/ arba patiekiame su sūrio skrebučiais.

Gaminame skrebučius:
  1. Supjaustome i ciabbatą ar kitokia baltą duoną stambiomis riekėmis. Kiekvieną jų statmenai suraikome gabalėliais. Iš vienos riekės išeis 5-6 skrebučiai.

  2. Skrebučius klojame į kepimo skardą, kiekvieno jų paviršių patepame alyvuogių aliejumi, kad skrebučiai būtų traškūs. Šauname į 190 laipsnių orkaitę ir skrudiname kol viršus gražiai paskrus.

  3. Apskrudusius skrebučius pabarstome paprikos milteliais bei tarkuotu kietuoju ar fermentiniu sūriu ir vėl trumpam grąžiname į orkaitę, kol sūris išsilydys. Patiekiame su sriuba.

Gaminame pagardą sriubai:
  1. Išsėkliname bei smulkiai sukapojame čili pipirą.

  2. Į įkaitintą keptuvę, pilame alyvuogių aliejų ir smulkintą čili pipirą. Šiek tiek pakepinę, beriame žiupsnelį malto kumino, druskos ir saujelę moliūgo sėklų. Šiek tiek paskrudinkime, kol sėklos ims spragsėti. Nepamirškime pamaišyti.

  3. Paruoštu pagardu paskaniname lėkštėje patiektą sriubą.

Daugiau receptų su:
Moliūgų sriuba Skrebutis su sėklomis
Komentarai
  • vaida

    siuo metu neturiu cili pipiro, bet turiu tabasko padazo kaip manote jis tiktu ir idomu kiek jo naudoti?

  • Svetlana

    Beata, nerandu atsakymo apie moliuga. Gal zinote, ar galima valgyti moliugo minkstima
    kur isrenku seklas, toks su "suleliais "?
    Jei galima, tai parasykite recepta, o gal i sriuba tinka?
    Nuosirdus aciu

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą