Tai dar viena variacija jūsų visų pamėgtos kinilaw silkės tema. Gaivi, aštri ir sužadinanti apetitą. Jei ruošiate iš vakaro, viską galite susipjaustyti, o sumaišyti tik svogūnus, aitriąsias paprikas, pipirus, imbierus, žoleles su žaliųjų citrinų sultimis ir palikti pasimarinuoti. Kitą dieną liks tik įmaišyti agurkus, mangus ir silkę.
Kinilaw silkė su mangais
Reikės:
Gaminimas
Nulupame ir susmulkiname svogūną, smulkiai sukapojame žalią aitriąją papriką, laiškinius svogūnus, kalendras (pasiliekame šiek tiek papuošti) ir suberiame į dubenį.
Nulupame imbiero šaknį, sutarkuojame smulkia tarka ir sukrečiame į dubenį.
Nuplauname žaliąsias citrinas, išspaudžiame jų sultis ir supilame į dubenį. Pagardiname žiupsniu druskos, viską išmaišome.
Agurkus, jei žievė stora, nulupame ir supjaustome kubeliais. Mangą taip pat supjaustome kubeliais. Suberiame į dubenį prie kitų ingredientų.
Silkės filė supjaustome riekelėmis, sudedame prie visų ingredientų ir sumaišome. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir papuošiame kalendrų lapeliais.