Kinilaw Lietuvoje darau dažnai. Visada su silke, bet manau, kad šeimininkės, kurios yra drąsios ir labiau ištroškusios nuotykių, laisvai gali pabandyti ir marinuoti žalią žuvį. Proporcijų tiksliai nenusakysiu, nes darau viską „iš akies“ – siūlau supjaustyti viską, paragauti ir nuspręsti, gal ko trūksta.
Pomidorai – Nikki patarė naudoti žalius, ne iki galo prinokusius pomidorus – kaip tik tiks šiam laikui, nes tokių dabar – pilni šiltnamiai. Aš citriną naudoju vietoj acto, originalusis receptas yra su actu, bet siūlau pabandyti su citrina, nes priduoda gaivumo ir ne taip aitru. Čili pipirų dėti pagal skonį ir bet kokiu pavidalu – žalias ankštis smulkiai supjaustyti, ar maltus prieskoniu berti. Idėti druskos (jei yra tokių išprotėjusių, kuriems ant silkės dar reikia druskos).
Kinilaw (žuvis (silkė) filipinietiškai)
Reikės:
Gaminimas
Visus didžiuosius ingredientus supjaustyti stambiai, svogūną – žiedais.
Visus ingredientus sumaišyti.
Išsivirti šviežių bulvių ir kimšti į sveikatą.
Ypač skanu, kai kinilaw kiek pastovi, išsiskiria tokio „macnaus“ skysčio.
tikiuosi si silkute bus labai skani vesiuosi pas uosvius kuciu vakarienei.
nelabai skanu. pagaminau bet nei man nei vyrui nepatiko.
O imbiero šaknį kaip, irgi stambiai supjaustyti? Nors imbierą mėgstu visomis formonis, bet tie plaušai pjaustytų tai nervina 🙂
Mūsų šeimynai tai labai patiko ši silkė. Vis pasidarome kartas nuo karto, o šiemet tikrai ir ant Kūčių stalo dėsime, nes tikrai to verta 🙂
Pati skaniausia silke! Neriebu, gaivu..
Sakykit, ar silkė turi būt „žalia”? Man smalsu išbandyt,kaip nevalgančiai silkės visai
O citrina irgi gabalais pjaustoma ar ji tik apšlakstymui?