Spausdinti

Kinilaw Lietuvoje darau dažnai. Visada su silke, bet manau, kad šeimininkės, kurios yra drąsios ir labiau ištroškusios nuotykių, laisvai gali pabandyti ir marinuoti žalią žuvį. Proporcijų tiksliai nenusakysiu, nes darau viską „iš akies“ – siūlau supjaustyti viską, paragauti ir nuspręsti, gal ko trūksta.

Pomidorai – Nikki patarė naudoti žalius, ne iki galo prinokusius pomidorus – kaip tik tiks šiam laikui, nes tokių dabar – pilni šiltnamiai.  Aš citriną naudoju vietoj acto, originalusis receptas yra su actu, bet siūlau pabandyti su citrina, nes priduoda gaivumo ir ne taip aitru. Čili pipirų dėti pagal skonį ir bet kokiu pavidalu – žalias ankštis smulkiai supjaustyti, ar maltus prieskoniu berti. Idėti druskos (jei yra tokių išprotėjusių, kuriems ant silkės dar reikia druskos).

Skanios ir gaivios filipinietiškos rūgštelės!

Kinilaw (žuvis (silkė) filipinietiškai)

0
komentarai
9
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Reikės:

3-4 vidutinių pomidorų
3-4 silkės filė išklotinių
1 citrinos arba 2 žaliųjų citrinų (filipinuose vadinamos kalamansi)
1 didelio raudono svogūno
pusšaknio imbiero (nemažai žodžiu negailėti)
čili pipiro ar daugiau (jei nėra šviežių, tiks džiovinti)
druskos galbūt....
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Visus didžiuosius ingredientus supjaustyti stambiai, svogūną – žiedais.

2

Visus ingredientus sumaišyti.

3

 Išsivirti šviežių bulvių ir kimšti į sveikatą.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

 Ypač skanu, kai kinilaw kiek pastovi, išsiskiria tokio „macnaus“ skysčio.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O imbiero šaknį kaip, irgi stambiai supjaustyti? Nors imbierą mėgstu visomis formonis, bet tie plaušai pjaustytų tai nervina 🙂

  2. Mūsų šeimynai tai labai patiko ši silkė. Vis pasidarome kartas nuo karto, o šiemet tikrai ir ant Kūčių stalo dėsime, nes tikrai to verta 🙂

Rašyti komentarą