Spausdinti
Su gerb. Klafučiu susipažinome praėjusią vasarą, – labai skaniai ėjosi jis su vyšniomis ir su juodaisiais serbentais. iš tikrųjų Klafutis yra ne koks prancūzas liokajus, o pyragas kilmės iš Prancūzijos ir kepamas paprastai su vyšniomis… kiek aš suprantu apie vyšnias, tai šios būna dviejų rūšių: didelės ir saldžios tai mūsiškai – trešnės (cherry) ir sourcherry, tai čia senovinės mūsiškos nedidukės. Su trešnėm tas pyragėlis, aišku, nepaprastai skanus gaunasi, bet ir rūgštesnės ir mažesnės vyšnaitės puikiai dera (tik cukraus daugiau reikia)…Galite maišyti šviežias vyšnias su dalimi vyšnių iš uogienės. Tai va, tas klafutis yra labai paprastas dalykas: uogos, užpiltos skystoka ir kiaušiniais turtinga tešla. Jį geriausiai valgyti karštą, tik iš orkaitės, su ledais, idealus vasaros desertas…

Klafutis su vyšniomis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

6 kiaušinių
120 g miltų
100 g cukraus
stiklinės pieno
vanilės ir migdolų ekstrakto galima dar įdėti
400 g ar daugiau vyšnių be kauliukų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vyšnias išdarinėti ir nupilti sultis, jei jų labai daug, nes ir tešla skystoka, o jei dar vyšnios sultyse plaukios, tai sunkiai sukeps į vieną vietą klafutis… Vyšniomis (arba juodaisiais serbentais) išklojam indą ir tada užmaišom tešlą.

2

Kiaušinius su cukrum gerai išplakti su mikseriu, įmaišyti miltus, ir supilti pieną.

3

Tešlą supilti ant vyšnių ir kepti karštoje orkaitėje (200-210C) apie pusvalandį. Gali pasirodyti, kad tešla skystoka, bet taip turi būti, – pyragas tada išeina toks labai lengvas ir pasipūtęs kaip kokia suflė..

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą