Nebrangu ir skanu. Be gražbylysčių: daržoves valgyti sveika. Kai aš kiekvieną kartą perku cukiniją ir pasižiūriu, kokia ji brangi, truputį tyliai pasipiktinu. Na bet visiems pasitaiko. Tačiau yra elementarių ir puikių daržovių, kurios nebūtinai tokios brangios, kaip cukinijos ir brokoliai. Pavyzdžiui, kininis kopūstas, morka ir obuolys. Taigi, kaip tas daržoves prasmaginti? Ogi riešutais. Vėlgi nereikia būtinai brangiais, galima ir elementariais žemės riešutais – jie ir maistingi, ir malonu kramtyti.
Kininių kopūstų, morkų ir obuolių salotos su riešutais
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Morkas ir obuolį sutarkuojame šiaudeliais.
Kopūstą labai plonai supjaustome.
Sumaišome padažo ingredientus.
Užpilame padažą ant supjaustytų salotų ir viską gerai išmaišome.
Puikus receptas. Vietoj kininio kopūsto naudojau mūsų lietuviškąjį, ir gavosi puikiai. Riešutai labai tiko. Apskritai, kaip sakė vienas protingas agronomas per tv, riešutai ir medus, tai Dievo dovanos. Suprantama medaus čia nenaudosime 🙂
Miela Beata,
labai džiaugiuosi jūsu puslapiu, o ir tuo, labiausiai, kad šviesinate ir taip gražų Lietuvos dangų. Neradau kitos vietos brūkštelėti, tad parašysiu čia, tik pamaniau, kad yra kai kas ko taaaaaip norėčiau jūsų puslapyje. Naktiniai – galėtų vadintis skiltis. Kai darbų daug, o jų visada daug, aš mirsiu bet nesustosiu valgyti naktimis. Mane ištinka tiesiog bado priepuoliai. Būtų super, jei pasidalintumėt ne kaip jų išvengti, nes kam jų vengti, jei toks gyvenimo ritmas, bet ką skanaus, lengvo, sveiko ir greito galima paruošti. Sėkmės jums visur!
Tokiooooooos skanios, su sese valgėm ir neatsdžiaugėm kaip greita, paprasta ir skanu, o ir maistinga bei legnva virškinimo traktui:) super super!
Sveiki, gal galite patarti, kuo glaima pakeisti jogurtą – ne visada „užsilaiko” šaldytuve 🙂
Pabandžiau, ir patiko, labai skanu, ačiū už receptą:)