Spausdinti

Korėjietiškos burokėlių salotos, kurios tikrai ilgai neužsiliks nesuvalgytos. Pagardintos česnakais, aitriosiomis paprikomis ir kalendrų sėklomis.

Korėjietiški burokėliai

2
komentarai
32

Reikės:

4 šviežių, nevirtų burokėlių
4 nemažų skiltelių česnakų
2 svogūnų
50 ml balto vyno acto
0,5 arba 1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
100 ml aliejaus
pusės šaukštelio, kalendrų stambiai pagrūstų
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nuskutame ir šiaudeliais sutarkuojame burokėlius. Plonais pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Plonomis skiedrelėmis supjaustome arba sutriname česnakus. Viską suberiame į didelį dubenį, pagardiname druska, actu ir išmaišome.

2

Mažame puodelyje įkaitiname aliejų. Į jį suberiame kalendrų sėklas, aitriąsias paprikas ir iškart supilame ant daržovių, išmaišome.

3

Burokėlius perdedame į stiklainius, uždengiame ir laikome šaltai.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Naujai atrasta meile burokeliams!! Bet you had me at the first crunch of burokeliai kai rode reklama ir vyko siu salotu ragavimas. Dieviska 🙂 Tikiuosi vyras spes paragauti…

  2. Miela Beata,ar galetumet atrasyti ar atlaikytu tokie burokeliai ziema?turiu daug zaliu burokeliu,lb noreciau tokiu salotu ziemai:)

  3. Po to,kai pirma karta juos pagaminau,Korejietiski burokeliai tapo trecia mano namu duona.Aciu,Beata!

  4. Jau dariau tris kartus, nes labai skanūs burokėliai gaunasi. Beata, sakykite, o gal galima vietoj burokėlių naudoti morkas? Gal esate bandžiusi su morkomis?

  5. Beata, o kaip tos kalendros? As labai nemegstu kalendru lapu, ar seklos turi Ta pati kvapa ir skoni? Jei taip, tai gal skanu ir be ju butu ..

  6. Pasidariau. Skanumėlis! Tik nedėjau kalendros (nemėgstu jos) ir česnaką įmečiau į aliejų keliom sekundėm, kad būtų švelnesnis (negaliu valgyt žalio česnamo).
    Beata, o ka galima būtų įdėt vietoj kalendros?

  7. Prisiekiu, dar niekada gyvenime nevalgiau tokių skanių burokėlių! Deja, neturiu tokio kombaino, tai tarkavau rankomis per tarką , tarkavau ir galvojau: neduok Dieve gausis neskanūs, o aš čia tiek kankinuosi… Bet mano lūkesčiai buvo pateisinti su kaupu! FANTASTIŠKAI skanu!

Rašyti komentarą