Nebijokite vištieną gardinti kariu, o kugelį – ciberžole. Šie prieskoniai pagerina skonį ir spalvą neužgoždami netikėtais skoniais.
Kugelis su vištų sparneliais
Reikės:
Gaminimas
Kepame kugelį:
Vištų sparnelius pamarinuojame: sumaišome su prieskoniais bei druska, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Pamarinuojame bent 1 valandą ir kepame karštoje keptuvėje, kad gražiai apskrustų. Atidedame.
Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūną nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka.
Pieną užviriname ir supilame į tarkius. Kiaušinius išplakame ir supilame ten pat, gausiai pagardiname druska, pipirais bei ciberžole.
Tarkius supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ar kelias mažesnes skardas, sudedame sparnelius ir šauname į 200 oC orkaitę kepti apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.