Spausdinti

Nebijokite vištieną gardinti kariu, o kugelį – ciberžole. Šie prieskoniai pagerina skonį ir spalvą neužgoždami netikėtais skoniais.

Kugelis su vištų sparneliais

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Reikės:

500 g vištų sparnelių
po 0,5 šaukštelio kario, aitriųjų paprikų, saldžiųjų paprikų miltelių
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
2 kg skustų bulvių
1 svogūno
200–250 ml pieno ar grietinėlės
2 kiaušinių
gero žiupsnio ciberžolės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kepame kugelį:

1

Vištų sparnelius pamarinuojame: sumaišome su prieskoniais bei druska, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Pamarinuojame bent 1 valandą ir kepame karštoje keptuvėje, kad gražiai apskrustų. Atidedame.

2

Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūną nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka.

3

Pieną užviriname ir supilame į tarkius. Kiaušinius išplakame ir supilame ten pat, gausiai pagardiname druska, pipirais bei ciberžole.

Reklama
41011
4

Tarkius supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ar kelias mažesnes skardas, sudedame sparnelius ir šauname į 200 oC orkaitę kepti apie 1 val. – 1 val. 15 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą