Spausdinti

Tiesiog žaibiškas būdas paruošti pietus ar vakarienę šeimai. Lašiša išlieka sultinga ir aromatinga. Tie švedai tikrai žino, ką veikti su savo žuvim.

Lašiša švediškai su grietinėle

1
komentarai
113
Porcijos
4 asm.

Reikės:

800 g lašišos filė su oda
druskos
pipirų
ryšulėlio krapų
8 šaukštų garstyčių
1,5 stiklinės sultinio
1,5 stiklinės plakamosios grietinėlės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pjaustome lašišą gabalėliais ir peiliu ar pincetu ištraukiame kaulus, jei jų dar buvo likę.

2

Klojame lašišos gabalus į skardą, juos pasūdome ir pabarstome pipirais.

3

Kiekvieną lašišos gabalėlį aptepame keliais šaukštais garstyčių ir apiberiame sukapotais krapais.

Reklama
41011
4

Į skardą pilame sultinį ir tiek pat grietinėlės, šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 8-10 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Butu gerai kad jie ne laidoje tai bent cia butu parasyta tiksliau apie ta orkaite 🙂 kokia funkcija naudoti… ar virsutini kaitinima ar apatini ar ir ta ir ta ar su vejeliu… zemiau ar auksciau deti 🙂 man ne profui tai tikrai pagelbetu o juk apie tai maziausiai kalbama.. !!! 🙂

  2. kepu pagal si recepta.. kvepia skaniai… tuoj sesim prie stalo. bet as visada abejoju del laiko.. negi tikrai taip trumpai kepti? siandien pietus Beatos ritmu. greita ir skanu 🙂

  3. Ačiū, Beatą už šį paprastą ir labai skanų receptą! Ką tik išbandėme! Vyras jau trečią kartą dėkoja už skanią vakarienę 🙂

  4. Aš, kai nusiperku lašišą, visada panašiai kepu, tik pirmiausia į skardą pripjaustau griežinėliais bulves, po to smulkiai svogūnų, morkas šiaudeliais, papipirinu, padruskinu tuomet dedu lašišos gabalus, dar uždedu morkų griežinėlių, kad būtų gražiau, tuomet užpilu grietinėle sumaišyta su majonezu. Labai greita ir skanu, ir svarbiausiai skalsu, t.y. sotu.

  5. Aš, kai nusiperku lašišą, visada panašiai kepu, tik pirmiausia į skardą pripjaustau griežinėliais bulves, po to smulkiai svogūnų, morkas šiaudeliais, papipirinu, padruskinu tuomet dedu lašišos gabalus, dar uždedu morkų griežinėlių, kad būtų gražiau, tuomet užpilu grietinėle sumaišyta su majonezu. Labai greita ir skanu, ir svarbiausiai skalsu, t.y. sotu.

  6. Beata, dekui uz puikia ideja 🙂 Kepiau paprasta lydeka ir tik garstyciu nedejau. Gavosi tobula su krapais, darzoviu sultiniu ir grietinele! Beje, kadangi orkaite sugedo, kepiau/troskinau keptuveje. Rezultatas nuostabus 🙂

  7. Aciu Beatai uz greita, paprasta ir nerealiai skanu receptuka:) labai skaniai gavos! Dariau pirma, bet tikrai ne paskutini karta:)

  8. tikrai nuostabus receptas, pagaminau kuciu stalui, mano didysis kritikas ivertino tobulai! todel aciu uz recepta!:)

  9. tikrai nuostabus receptas, pagaminau kuciu stalui, mano didysis kritikas ivertino tobulai! todel aciu uz recepta!:)

  10. Kai tik po laidos pagaminau,tai vyras daugiau jokios kitokios lasisos ir girdet nebenori 🙂 Aciu Beata uz nuostabu recepta!!! 🙂

  11. Labas Beata, norejau pasiteirauti kiek lasisos reikia naudoti tokiam kiekiui padazo? ar garstycias naudojai be grudeliu?

  12. Labas Beata, norejau pasiteirauti kiek lasisos reikia naudoti tokiam kiekiui padazo? ar garstycias naudojai be grudeliu?

  13. Nerealu!!! Gaminau pirmą kartą, bijojau, kad neiškeps, tai kepiau 15min. Gavosi tobula!!!!

  14. nupirkau du didelius sterkus, kaip liepė žuvų pardavėjas, užšaldžiau šaldymo kameroje neišdarinėtus), norėčiau Velykoms, gal pietums, kaip nors skaniai pagaminti? Sterkai apie 2 kg (kiekvienas), bet mano giminė plaaati- prie stalo susėda 18 dūšelių

  15. nupirkau du didelius sterkus, kaip liepė žuvų pardavėjas, užšaldžiau šaldymo kameroje neišdarinėtus), norėčiau Velykoms, gal pietums, kaip nors skaniai pagaminti? Sterkai apie 2 kg (kiekvienas), bet mano giminė plaaati- prie stalo susėda 18 dūšelių

  16. Modifikavau receptą:
    Vietoj lašišos panaudojau Atlantinę menkę, o vietoj grietinėlės kokoso pieną. Gal tik pasirinktos garstyčios buvo perdaug stiprios ar jų buvo šiek tiek perdaug, bet gavosi labai skanu. Ačiū

  17. Modifikavau receptą:
    Vietoj lašišos panaudojau Atlantinę menkę, o vietoj grietinėlės kokoso pieną. Gal tik pasirinktos garstyčios buvo perdaug stiprios ar jų buvo šiek tiek perdaug, bet gavosi labai skanu. Ačiū

  18. Gaminu jau kelinta karta,ir man nerealu!Pries tai tik lasisa folijoje su druska,juodais pipirais ir citrina megaudavausi,o dabar si pati nerealiausia.beje,padazo is orkaites neispilu,tokio skanumo!o dar kai krapai sviezi,puikiai tinka kitam patiekalui is zuvies.Ir dar-niekad nebijau tiksliai gaminti pagal Beata-viskas gaunasi tobula!

  19. Garstyciu dejau gerokai maziau. 10 minuciu net buvo perdaug, nes lasisos file buvo plona. As irgi pabijojau, kad 8 min bus mazai, bet tikrai butu uzteke. Ir padazo man gavosi labai daug, nes lasisa sudejau i mazesne skarda, nei parodyta nuotraukoje. Is esmes, kai padazas skardoje uzvire, lasisa jau reikia istraukti. Gal net ir uzvirti nereikejo leisti. Paskui lasisa isemiau ir padaza supyliau i keptuve ir sutirstinau su miltais, nes labai skystas jis buvo.

  20. Garstyciu dejau gerokai maziau. 10 minuciu net buvo perdaug, nes lasisos file buvo plona. As irgi pabijojau, kad 8 min bus mazai, bet tikrai butu uzteke. Ir padazo man gavosi labai daug, nes lasisa sudejau i mazesne skarda, nei parodyta nuotraukoje. Is esmes, kai padazas skardoje uzvire, lasisa jau reikia istraukti. Gal net ir uzvirti nereikejo leisti. Paskui lasisa isemiau ir padaza supyliau i keptuve ir sutirstinau su miltais, nes labai skystas jis buvo.

  21. Alio help merginos turiu tik piena 3.5 riebumo ir paprastas negrudetas garstycias. Ar verta daryti pagal sita recepta? Kas gausis?

  22. Kepiau puse val., grietinėlę sutraukė. Bet nepaisant to, vistiek buvo labai skanu 🙂 ir paprasta pagaminti, nesudėtingas receptas. Visiems seimos nariams patiko 🙂

  23. laba diena.norejau suzinoji grietinele turejo buti 30% apdorota? siuo metu kepu ir bijau kad man nieko neiseis! 🙁

  24. laba diena.norejau suzinoji grietinele turejo buti 30% apdorota? siuo metu kepu ir bijau kad man nieko neiseis! 🙁

  25. pagaminau.visai skanu isejo! 🙂 pirma karta dariau jusu recepta,teks dazniau jusu receptus gaminti! ACIU! 🙂

  26. Gal ką patartumėte dėl garstyčių, ar sugadinciau patiekalą jei nedeciau, gal galima ką nors kitą naudot? Aš jų labai nemėgstu..

  27. Labai skaniai ir greitai pagaminama! Ir man baisu buvo traukti lauk atrodė per mažai laiko kepa, bet po 15min kepimo išėmus labai gerai gavosi!

  28. Labai skaniai ir greitai pagaminama! Ir man baisu buvo traukti lauk atrodė per mažai laiko kepa, bet po 15min kepimo išėmus labai gerai gavosi!

  29. Tiesiog super!
    Nesveikai skanu, o ypač su šviežiai pagauta lašiša 🙂
    Labai rekomenduoju visiems!!!
    Ačiū Beatai 🙂

  30. Noriu pasitikslinti, parasyta 1.5stiklines plakamosios grietineles, tai cia ta kuria dazniausiai naudojam desertam?Paprasta plakamoji grietinele?Aciu

  31. Sveiki, siandien ruosiuosi gaminti lasisa pagal si recepta 🙂 Deja, pastebejau jog nebeturiu sultinio, o i parduotuve nebera kada begti, sakykit, jei i skarda vietoj sultinio ir grietineles, deciau double cream ir siek tiek philadelphia kreminio surelio su lasisa ir krapais? Ar verciau tada is vis negaminti? :)) Is anksto aciu uz atsakyma 🙂

  32. Dariau viską pagal receptuką, bet man garstyčios buvo lyg katik uždėtos ant žuvies ir skonio negerino.
    Gal per daug jų buvo? Gal galite pasakyti kokias NE Lietuviškas garstyčias galiu naudoti?
    Padažo iš ties gavosi daug, bet su bulvių koše viskas buvo suvartota.
    Ačiū už receptą, bandysiu keist garstučias arba iš vis be jų.

  33. Dariau viską pagal receptuką, bet man garstyčios buvo lyg katik uždėtos ant žuvies ir skonio negerino.
    Gal per daug jų buvo? Gal galite pasakyti kokias NE Lietuviškas garstyčias galiu naudoti?
    Padažo iš ties gavosi daug, bet su bulvių koše viskas buvo suvartota.
    Ačiū už receptą, bandysiu keist garstučias arba iš vis be jų.

  34. Laba diena. O jei lašiša pora valandėlių marinavosi apelsinų sultyse ar nesutrauks grietinėlės besikepant paskui?Ačiū

  35. Po simta kart meginimu ir visu ju lasisa bidavo ismtama. Bet sis karyas kitoks-musu ivertinojaoi kaip zinom seima tai ju ivetrinimas buvo super 🙂 Aciu

  36. Jau padruskinau, papipirinau ir aptepiau garstyciom, bet tik dabar apsiziurejau, kad grietineles nebeturiu.. ka daryti? Kepti tiesiog taip?

  37. Miela Beata, tradiciškai Kūčioms kepu karpį, tačiau šiemet užsisakiau ne visą, o filė gabalus. Kaip manote, ar šis receptas tiktų karpio filė? Ir kiek tuomet laiko reiktų kepti? Dėkoju!

  38. Šiandien gaminom. Receptukas tobulas. Per 10 minučių tikrai iškepa. Aš gaminau su paprastom garstyčiom

Rašyti komentarą