Lietinių reikia kepti daug. Ryte jie yra puikūs pusryčiai, o susukti su kumpiu, špinatais ir garstyčiomis bei užpilti bešamelio padažu – soti vakarienė. Špinatus galite vartoti ir šaldytus.
Lietinių apkepas su kumpiu, garstyčiomis ir špinatais
Lietiniams:
Įdarui:
Padažui:
Gaminimas
Kepame lietinius:
Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla.
Įpilame 320–350 ml vandens, vėl išmaišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė, galėsite dar įpilti vandens.
Kaitiname keptuvę, ji turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu patepu rapsų aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.
Verdame padažą:
Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome.
Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės. Pagardiname druskele ir keliais muskato riešuto tarkiais.
Sukame lietinius:
Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu.
Blyną patepame garstyčiomis, guldome ploną kumpio griežinėlį, dedame špinatų ir susukame.
Blynų suktinukus supjaustome maždaug 4 cm ilgio gabalėliais. Ant kepimo skardos pilame kelis šaukštus bešamelio padažo, rikiuojame blynelius, supilame likusį padažą ir apiberiame tarkuotu sūriu.
Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Mhm labai skaniai atrodo 🙂 Gaminsim 🙂
jėtau, kad pilvelis suurzgė… 😀
Sveiki, Beata, noriu Jūsų paklausti: kaip pagaminti lietinių blynų tortą?
Jau taip skanu!!! Visi pirštus apsilaižė. Labai paprasta ir tikrai verta pabandyti 🙂
Super 🙂
labai panašiai ir aš darau lietinių užkepėlę, tik dar getos sūrio įdedu 🙂
sorry- Fetos sūrio 😀 :))))))))))))))))))))))))))
Ka galima det vietoj kumpio?
Ka galima det vietoj kumpio?
Begalo skanu! Visi pirstus apsilaižė! 🙂
Begalo skanu! Visi pirstus apsilaižė! 🙂
o garstycios butinos? gal galima kazkuo pakeist?
O aš kepu saldų lietinių apkepą. Kloju blyną, ant jo sluoksniukas paruoštos, pertrintos, pagardintos varškės ir užtarkuoju obuolio bei pabarstau cinamonu. Taip padarau 6-7 sluoksnius. Kepu orkaitėje. Be galo mėgstamas patiekalas 🙂
Labai labai skaniai gavosi šis Užgavėnių patiekalas! Ačiū už receptą! Gaminsiu dar ir dar 🙂
Vakar gaminau. labi labai skanu! (aš dar pridėjau sūrio ir į įdarą. didelę dalį skonio priduoda garstyčios todėl siūlyčiau tikri jas naudoti 🙂 ačiū Beatai vyras ir aš dėkojame už šį receptą, spėju naudosiu jį neretai 🙂
Tikrai paprastas receptukas ir begalo skanus. Tikras atradimas man 🙂
Labai skaniai skamba. Tik vietoj kumpio galvoju dėti varškę, bet nesugalvoju ar tada garsyčios tiks. Gal kas taip darė ir gali part?
Gaminau. Labai paprasta ir skanu 🙂 tik kumpį varške keičiau. Ir patys lietiniai labai skanūs. Teko atskirai blynų vakarienei kept. Jie toki skanūs, kad vaikai surijo visus ir tėvams nebeliko. 🙁
Laba diena,ka galite pasiulyti vegetarams,is anksto dekoju,
Labas Beata, ka daryti, niekad nesigauna man tas besamelio padazas, darau viska kaip parasyta, visada nusoka i gmuliukus??? :((
Tikrai nesigauna, zinau kad jis labai skanus, karta pirma piena ipyliau tada greit miltuw
Tikrai nesigauna, zinau kad jis labai skanus, karta pirma piena ipyliau tada greit miltus beriau, nebuvo tiek gumuliuku, bet vistiek nesigauna vientisas grazus padazas, jau iki asaru karta galvojau sveisiu puoda i siena 😀
Atsiprasau, kazkaip susispaudziojo man tiek zinuciu.
skanu ir laaabai sotu 🙂
Labai puikūs blynai. Aš nesugalvočiau taip panaudoti bešamelio. Skanus padažas, o ką su juo nuveikti nesugalvoji. Eidavo tik į lazaniją. Dabar įvaldytas ir užskaitytas šis receptas 🙂 Ačiū.
Sveiki, kokias garstycias geriausia naudoti ir koki kieki? Ar labai skirtusi skonis be ju?:)