Jaukumo ir šiltumo viršūnė yra šis aromatingas varškės ir obuolių apkepas.
Lietinių apkepas su obuoliais ir varške
Lietiniams išsikepti reikės:
Įdarui reikės:
Plakiniui:
Gaminimas
Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja.
Į varškę įdedame grietinės ir truputį cinamoninio cukraus, išmaišome.
Pasiruošiame blynus: inde išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, druską ir pieną. Tuomet įdedame pusę kiekio miltų, išmaišome. Įpilame pusę kiekio vandens, išmaišome. Vėl miltų. Ir vėl – vandens. Išsikepame lietinius.
Ant iškepto lietinio blyno dedame šaukštą varškės masės, šaukštą obuolių masės ir suvyniojame.
Taip susuktus blynelius sudedame į kepimo indą.
Kitame inde išplakame 3 kiaušinius ir 300 mililitrų pieno.
Blynus pabadome mediniu pagaliuku ir užpilame pieno ir kiaušinio plakiniu. Tuomet ant viršaus pabarstome cinamoninio cukraus.
Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.
Prie ingredientų plakiniui parašyta 2 kiaušiniai, o recepte 3. Tai kiek iš tikrųjų? Dėkui.