Lietinių apkepas su obuoliais ir varške
Komentarų: 2
Gruodžio 16. 2020
Recepto iliustracija

Jaukumo ir šiltumo viršūnė yra šis aromatingas varškės ir obuolių apkepas.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Lietiniams išsikepti reikės:
Įdarui reikės:
Plakiniui:
Gaminimas
  1. Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti obuolius, kol jie suminkštėja.

  2. Į varškę įdedame grietinės ir truputį cinamoninio cukraus, išmaišome.

  3. Pasiruošiame blynus: inde išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, druską ir pieną. Tuomet įdedame pusę kiekio miltų, išmaišome. Įpilame pusę kiekio vandens, išmaišome. Vėl miltų. Ir vėl – vandens. Išsikepame lietinius.

  4. Ant iškepto lietinio blyno dedame šaukštą varškės masės, šaukštą obuolių masės ir suvyniojame.

  5. Taip susuktus blynelius sudedame į kepimo indą.

  6. Kitame inde išplakame 3 kiaušinius ir 300 mililitrų pieno.

  7. Blynus pabadome mediniu pagaliuku ir užpilame pieno ir kiaušinio plakiniu. Tuomet ant viršaus pabarstome cinamoninio cukraus.

  8. Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Komentarai
  • Paulina

    Prie ingredientų plakiniui parašyta 2 kiaušiniai, o recepte 3. Tai kiek iš tikrųjų? Dėkui.

Rašyti komentarą